Hlavní obsah

Kvitová - Bartyová 6:7, 6:3, 2:6Vyčerpaná Kvitová po boji padla, v Miami podlehla australské hvězdě

Praha
Aktualizováno

Bojovala, rvala se, přesto to nestačilo. Petra Kvitová podlehla ve čtvrtfinále turnaje v Miami australské tenistce Ashleigh Bartyové po boji 6:7, 6:3 a 2:6 a světovou jedničkou se prozatím nestane. Česká hráčka se v průběhu třetího setu potýkala s problémy s astmatem a po více než dvou a půl hodinách utkání prohrála.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kvitová po boji podlehla BartyovéVideo: sntv

 
Článek

S vědomím, že vyhrála oba vzájemné letošní zápasy - ve finále v Sydney i čtvrtfinále na Australian Open - vstupovala Petra Kvitová do čtvrtfinálového duelu turnaje v Miami proti Ashleigh Bartyové. Navíc případné vítězství na celém turnaji by českou tenistku poprvé v kariéře dostalo na první místo světového žebříčku.

Jak těžký to však bude úkol, ukázal už první set. Trval 1 hodinu a 16 minut a musela ho rozhodnout až zkrácená hra. Jako první v něm přišla o podání dvaadvacetiletá Australanka za stavu 2:2, vzápětí však své zaváhání napravila. V dalším průběhu již byly obě hráčky bezchybné, v dramatickém závěru pak byla úspěšnější Bartyová, když tiebreak vyhrála v poměru 8:6.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Petra Kvitová na svoji soupeřku nestačila

Ve druhém setu již kralovala česká jednička. Rychle se dostala do vedení 3:0, pak sice její soupeřka dokázala snížit na 2:3, Kvitová však Bartyovou znovu brejkla, sadu vyhrála za 45 minut 6:3 a poslala utkání do rozhodujícího dějství.

V něm už působila dvojnásobná grandslamová šampionka unaveným dojmem, navíc ji trápilo i astma. Hned v úvodu ztratila svůj servis a prohrávala 0:3.

Foto: Luis M. Alvarez, ČTK/AP

Ashleigh Bartyová si poradila s Petrou Kvitovouo

Po poradě s trenérem Jiřím Vaňkem sice ještě snížila na 2:3, to však bylo z její strany vše. Sadu prohrála 2:6, celý zápas pak za 2 hodiny a 34 minut 1:2 na sety a ani po Miami se světovou jedničkou nestane.

Bartyová tak poprvé v kariéře českou soupeřku porazila a v žebříčku se posune do elitní světové desítky. Australanka se v boji o finále utkání s Estonkou Anett Kontaveitovou

Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 9 314 875 dolarů):
Dvouhra - 4. kolo:
Bautista (22-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 1:6, 7:5, 6:3
Shapovalov (20-Kan.) - Tsitsipas (8-Řec.) 4:6, 6:3, 7:6 (7:3)
Tiafoe (28-USA) - Goffin (18-Belg.) 7:5, 7:6 (8:6).
Ženy (dotace 9 035 428 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bartyová (12-Austr.) - Kvitová (3-ČR) 7:6 (8:6), 3:6, 6:2.
Čtyřhra - 2. kolo:
Mertensová, Sabalenková (Belg./Běl.) - Sie Šu-wej, Strýcová (3-Tchaj-wan/ČR) 7:6 (7:3), 2:6, 10:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články