Hlavní obsah

Jedna z mých nejoblíbenějších osob v tenisovém světě. Talentovaná Australanka poslala vzkaz české hvězdě

Miami/Praha

Je jednou z nejoblíbenějších hráček na okruhu WTA, a to nejen u fanoušků, ale také u svých soupeřek. Důkazem je toho nedávný zisk prestižní ceny Karen Krantzcke Sportmanship Award, o jejíž vítězce rozhodly tenistky. Další poklony se Petře Kvitové dostalo nyní na turnaji v Miami od její čtvrtfinálové přemožitelky Ashleigh Bartyové.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kvitová po boji podlehla BartyovéVideo: sntv

 
Článek

Petra Kvitová a Ashleigh Bartyová už spolu letos odehrály tři utkání. Pokaždé to byla bitva. V lednu se potkaly ve finále turnaje v Sydney a z výhry se po více než dvou hodinách radovala Kvitová. O pár dní později je los na Australian Open svedl opět dohromady. A i tady byla ve čtvrtfinále úspěšnější česká tenistka.

K třetímu souboji došlo nyní na turnaji v Miami. Tentokrát se ale z vítězství ve čtvrtfinále radovala soupeřka. Bartyová dokázala ve velkém dusnu Kvitovou porazit po setech 7:6, 3:6, 6:2 a mohla se tak radovat nejen z postupu do dalšího kola, ale také z posunu v žebříčku, kdy se poprvé v kariéře dostane do elitní desítky.

Dvaadvacetiletá tenistka poté poslala dvojnásobné grandslamové vítězce vzkaz, kterým potvrdila, jak je mezi ostatními hráčkami oblíbená. „Jedna z mých nejoblíbenějších osob v tenisovém prostředí. Petro, ty i tvůj tým jste na vysoké úrovni. Děkuji ti za další nezapomenutelný zápas,“ uvedla Bartyová na Twitteru.

Petra Kvitová nedávno převzala posedmé v kariéře prestižní ocenění Karen Krantzcke Sportmanship Award za dodržování fair play a projevování respektu a úcty ke svým soupeřkám na kurtu i mimo něj. O vítězce této ceny rozhodují vždy samy tenistky hlasováním.

Reklama

Související témata: