Hlavní obsah

Jeden tweener, druhý tweener. Ukrajinský tenista udivoval svými parádičkami

Tchaj-pej/Praha

Dva famózní tweenery během jedné výměny? Žádný problém! I když je těmito údery mezi nohama proslavený hlavně australský bouřlivák Nick Kyrgios, teď se s nimi vyznamenal Sergej Stachovskij. Ukrajinský tenista takto svými parádičkami pobavil diváky na challengeru v Tchaj-peji.

Foto: Profimedia.cz

Sergej Stachovskij.

Článek

I když je na údery mezi nohama specialistou hlavně australský tenista Nick Kyrgios, který  tweenery v zápasech rozhodně nešetří, tentokrát byl za hvězdu, s jehož parádičkami obletělo video celý svět, někdo mnohem méně známý.

Sergej Stachovskij během druhého kola na challengeru v Tchaj-peji svými senzačními údery všechny přítomné doslova udivoval. Jeden tweener. Druhý tweener. A to vše během jediné výměny. Jeho soupeř Francouz Stephane Robert a diváci nevěřili svým očím, jak s míčkem válí.

Ukrajinský tenista vedl již 7:6, 3:1 a 40:30. Na podání byl Robert. Stachovskij se během této důležité výměny nejprve zachránil tweenerem zády k síti a poté, v klíčovém okamžiku, ji zakončil dalším úderem mezi nohama a získal důležitý bod. Zatímco diváci aplaudovali, Stachovskij samou radostí oběhl celý kurt.

Utkání sto dvacátý čtvrtý hráč světa nakonec vyhrál poměrem 7:6 a 6:2 a postoupil do osmifinále. V něm si třiatřicetiletý tenista ve čtvrtek poradil s dalším Francouzem Maximem Janvierem 7:5, 6:4 a postoupil do čtvrtfinále. Tady na něj čeká Japonec Tatsuma Ito. Doposud se střetli dvakrát a pokaždé se z vítězství radoval Stachovskij.

Reklama