Hlavní obsah

Potvrzeno! Kvitová se v Birminghamu pokusí o hattrick

Birmingham/Praha

I když antuková sezona pro Petru Kvitovou začne až příští týden, česká tenistka už pečlivě plánuje, jaké turnaje bude hrát během travnaté části roku. Světová trojka na sociálních sítích potvrdila, že se v červnu pokusí v Birminghamu o hattrick. „Je to jedna z akcí, na které se nejvíce těším,“ přiznala hvězdná hráčka.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Petra Kvitová.

Článek

Jízda na kole, příprava ve fitku, běhání a tréninky s raketou. Česká hvězda tvrdě maká na antukovou část sezony, do které vkročí již příští týden na turnaji ve Stuttgartu. Ve volných chvílích pak připravuje program, kde se představí na její oblíbené trávě. Tuto část roku zahájí v červnu stejně jako loni a předloni v Birminghamu, kde se letos pokusí o hattrick.

„Birmingham je jednou z akcí, na které se nejvíce těším,“ přiznala světová trojka ve videu na sociálních sítích. „Turnaj má výjimečnou atmosféru. Na oba tituly mám krásné vzpomínky. Bude skvělé se na toto místo v létě vrátit,“ dodala Kvitová, která se zde představí popáté v kariéře.

Dvojnásobná grandslamová vítězka v Birminghamu zvítězila poprvé před dvěma roky. Byl to tehdy teprve její druhý turnaj po návratu na kurty po vážném zranění ruky, které utrpěla v prosinci roku 2016 při přepadení ve svém bytě. Kvitová všechny příjemně šokovala, když bez větších potíží prošla až do finále a v něm pak otočila utkání a vyhrála nad Australankou Ashleigh Bartyovou.

Loni si zde ve finále poradila se svou kamarádkou, Slovenkou Magdalénou Rybárikovou. Pokud se Kvitové povede i letos titul obhájit, stane se tak druhou tenistkou v historii tohoto turnaje, která tady dokázala třikrát za sebou zvítězit. Zatím se to podařilo pouze Američance Pam Shriverové, která zde vládla v letech 1984 až 1987.

Reklama

Související témata: