Hlavní obsah

Fognini - Lajovič 6:3, 6:4 Duel překvapivých finalistů v Monte Carlu vyhrál italský bouřlivák

Praha

Souboj překvapivých finalistů turnaje Masters v Monte Carlu vyhrál italský tenista Fabio Fognini, který si poradil 6:3, 6:4 s Dušanem Lajovičem a získal první titul od loňského srpna. Jeho srbský soupeř první finálovou účast v kariéře v triumf neproměnil.

Sestřih finálového utkání turnaje v Monte Carlu mezi Fogninim a LajovičemVideo: sntv

 
Článek

Fognini dnes navázal na výkon ze semifinále, ve kterém vyřadil jedenáctinásobného šampiona z Monte Carla a světovou dvojku Španěla Rafaela Nadala. Jednatřicetiletý Ital zdolal Lajoviče za hodinu a 36 minut a připsal si devátý titul v kariéře, ale zdaleka nejcennější.

"Jsem unavený, ale strašně šťastný, protože jsem vyhrál velký turnaj, o což jsem celou kariéru usiloval. Teď se bavíme o kategorii Masters, po kterých jsou už jen grandslamy. Takže ty jsou další na řadě," uvedl Fognini po vítězství téměř v domácím prostředí.

Rafael Nadal prohrál v semifinále turnaje v Monte Carlu s Fabiem FogninimVideo: sntv

Pochází totiž ze San Rema, vzdáleného zhruba 40 minut jízdy od Monte Carla, kde jako malý trénoval. "Takže tenhle klub znám velmi dobře. Moji přátelé a rodina jsou teď hodně šťastní, protože jsem se zapsal do historie tohoto turnaje. Přitom jsem vstoupil do sezony hrozně, takže tohle je neuvěřitelné," připomněl Fognini, jenž před tímto týdnem prohrál šest ze sedmi zápasů.

Fognini se v Monte Carlu stal nejníže nasazeným šampionem od vítězství Brazilce Gustava Kuertena, který na tamní antuce v roce 1999 triumfoval rovněž jako turnajová třináctka. Osmadvacetiletý Lajovič se mohl stát prvním nenasazeným vítězem.

Turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 5,207.405 eur):
Dvouhra - finále:
Fognini (13-It.) - Lajovič (Srb.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Mektič, Škugor (7-Chorv.) - Haase, Koolhof (Niz.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:3), 11:9.

Reklama

Související témata: