Hlavní obsah

Žádné zabezpečení. Tenistu okradli během chvíle, kdy se sprchoval

Hodně nepříjemnou zkušenost si z challengeru v Sarasotě odvezl Andrea Callaroni. Argentinský tenista byl okraden v šatně během doby, kdy se po utkání sprchoval. Zloděje sice přistihl při činu, avšak jemu se stejně podařilo s hráčovými věcmi utéci. Podle Calloriniho na turnaji nebylo dostatečné zabezpečení. „Je to ostuda,“ uvedl Collarini na sociálních sítích.

Foto: Sport.cz

Andrea Collarini.

Článek

Radost z postupu do čtvrtfinále vystřídalo rozčarování. Není se čemu divit. Andrea Collarini se po vítězném utkání šel osprchovat do šatny. Během té chvíle však přišel o většinu svých věcí. Když totiž vylezl ze sprchy, spatřil u své tašky muže, jak si z ní bere špinavé oblečení. Zloděje sice přinutil tyto věci vrátit, jenže poté, co odešel, tenista zjistil, že mu chybí další vybavení.

„Poté, co jsem vyhrál svůj třetí zápas na challengeru v Sarasotě, zamířil jsem do šatny, abych se osprchoval,“ líčil Collarini událost na sociálních sítích. „Když jsem se vrátil, viděl jsem muže (mohlo mu být kolem padesáti, měl kšiltovku a bílé tričko), jak mi bere oblečení z tašky. Snažil jsem se ho zastavit a přinutit, aby mi vrátil to, co vzal. Když jsem zjistil, že mi chybí další věci, chtěl jsem ho chytit. Bohužel hned vedle šatny je parkoviště, takže už byl pravděpodobně schovaný v autě,“ vysvětloval argentinský tenista.

Muž mu podle jeho slov odcizil tři rakety, trička, ponožky, čepice, kraťasy a pětadvacet potítek. Nejhorší však na tom podle tři sta čtvrtého hráče světa je to, že zloděj měl na sobě turnajové označení a vydával se za jednoho z pořadatelů, k tomu se navíc nikdo z organizátorů neměl k pomoci a bezpečnostní kamery byly vypnuty.

„Šel jsem okamžitě za organizátory turnaje a požádal je o pomoc. Jediné, co udělali, že obešli kurty, jako by ho takhle měli najít,“ stěžoval si Collarini. „Chtěl jsem, aby uzavřeli areál a prověřili každého, kdo chtěl odejít. Ale to neudělali. Nikdo si nevzal zodpovědnost za to, co se stalo, i když měli zajistit bezpečnost hráčů u šaten. Je to ostuda, že se takové věci mohou stát na profesionálním turnaji. Přitom by se tomu dalo vyhnout, kdyby dodrželi zabezpečení, která stanovují pravidla ATP,“ uzavřel Collarini.

Reklama