Hlavní obsah

Nadalovi bude jeho loučící se kamarád chybět. Bylo to emotivní, prohlásil poté, co ho porazil

Barcelona/Praha

Radost i smutek se mísily v Rafaelu Nadalovi po výhře nad krajanem Davidem Ferrerem ve čtvrtečním osmifinále na turnaji v Barceloně. Důvod? Světová dvojka porazila svého velkého kamaráda, který příští týden v Madridu ukončí svou úspěšnou kariéru. „Bylo to pro mě emocionální,“ přiznal Nadal.

Foto: Profimedia.cz

Utkání bylo pro Davida Ferrera i Rafaela Nadala dojemné.

Článek

Davida Ferrera čeká příští týden jeho poslední turnaj v kariéře. Bývalá světová trojka již delší dobu avizuje, že po Madridu hodlá ukončit kariéru. Než ale sedmatřicetiletý Španěl pověsí raketu na hřebík může se radovat z toho, že se mu ještě splnilo jeho velké přání. Ferrer totiž před časem prohlásil, že by moc chtěl, kdyby se mu poštěstilo zahrát si jeden ze svých posledních zápasů právě proti Rafaelu Nadalovi.

Na domácí půdě v Barceloně je los svedl v osmifinále proti sobě. Nadal svého rivala přehrál dvakrát poměrem 6:3 a mohl se radovat z postupu do čtvrtfinále. Avšak po utkání s ním cloumaly emoce. Uvědomil si, že pokud se ještě náhodou nestřetnou v Madridu, byl to jejich poslední vzájemný zápas.

Přitom toho spolu tolik zažili. Třikrát se spolu podíleli na vítězství Španělska v Davis Cupu. Jsou i dobrými přáteli. „Bylo to pro mě emotivní,“ přiznal Nadal na webu ATP. „Samozřejmě, že mám radost z vítězství, ale zároveň je to velice smutné, protože se loučím s dobrým kamarádem. Se kterým jsem toho hodně během kariéry prožil. Nikdy nezapomenu na naše společné zážitky,“ prohlásil sedmnáctinásobný grandslamový vítěz dojatě.

Emotivní to bylo samozřejmě i pro Ferrera. Vítězi sedmadvaceti turnajů na okruhu ATP tleskali diváci vestoje. Příští týden to však bude ještě dojemnější. Pak si Ferrer od tenisu oddechne. Ale jen na chvíli, protože tuší, že bez něj nemůže být. Rád by ho nejen komentoval, ale chtěl by i trénovat mládež.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články