Hlavní obsah

Muchová jde ve finále na švýcarské překvapení. Strýcovou porážka sebrala

Praha

České finále se nekoná. Nečekané rozuzlení tenisového týdne v sobotu nabídne turnaj Prague Open. Všechny favoritky pohořely a do souboje o titul, který začíná v 11 hodin, zasáhnou držitelka divoké karty Karolína Muchová a úspěšná kvalifikantka Jil Teichmannová ze Švýcarska.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vítězné gesto Karolíny Muchové. Na turnaji v Praze si zahraje o titul.

Článek

Dvaadvacetiletá atleticky působící Muchová nenechala nikoho na pochybách, že to s pochodem do prvního finále kariéry myslí vážně. Diváci zachumlaní v čepicích a zimních bundách s potěšením sledovali, jak Američanku Peraovou přehrála za 94 minut 6:2, 7:5.

„Já se cítila docela v pohodě. Rozhýbala jsem se a zimu nijak necítila," tvrdila Muchová, která i v deseti stupních nad nulou dokázala aplikovat nátlakový a variabilní tenis plný nečekaných kraťasů a mezi ženami málo vídaných úderů.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Karolína Muchová v utkání proti Bernardě Peraové z USA.

„V semifinále jsem byla poprvé, v sobotu si zahraju finále... Asi pro mě není lepší místo než Praha," usmívala se rodačka z Olomouce, která předminulý týden debutovala ve fedcupovém týmu a novém vydání světového žebříčku bude poprvé figurovat v první stovce. Pokud by celý turnaj ve Stromovce vyhrála, pak se posune až k 65. místu.

Strýcová schytala debakl

Ve finále bude mít Muchová diváky každopádně na své straně, jelikož Barbora Strýcová semifinálový duel nezvládla a z kurtu odcházela po výprasku 3:6 a 0:6.

„Na mě ten její tenis platil. Hrála hrozně chytře, odtlačila si mě. Na všechno měla odpověď," uznala třiatřicetiletá Češka, kterou porážka s Teichmannovou hodně sebrala.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Barbora Strýcová na svoji soupeřku nestačila

„Mrzí mě to, protože celý týden jsem se cítila dobře. Fyzicky i mentálně. Dlouho jsem nebyla takhle smutná po prohře," tvrdila Strýcová po utkání s o 12 let mladší soupeřkou. „Ať jsem zahrála cokoli, vždycky to přišlo zpátky..."

Švýcarka v Praze zvládla tříkolovou kvalifikaci, posléze vyřadila i zkušenou Rusku Kuzněcovovou a stejně jako Muchová si nyní brousí zuby na premiérový velký titul.

Muchová: Titul? Kvůli tomu hrajeme

„S Jil jsme docela dobré kamarádky, dokonce jsme se tu spolu rozehrávaly," prozradila česká finalistka, která dostala od pořadatelů divokou kartu na základě doporučení loučící se Lucie Šafářové. Bývalá pátá singlistka světa a pětinásobná grandslamová vítězka v deblu divákům zamává na rozloučenou právě před finálovým zápasem.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Karolína Muchová v utkání proti Bernardě Peraové z USA.

„Když jsem začala hrát větší turnaje, tak Lucka končila. Poznaly jsme se až na Fed Cupu. Je skvělá i tím gestem, které pro mě udělala a já jsem moc ráda, že jsem toho dokázala využít. Nedokážu si představit, že bych byla ve finále, kdybych musela odehrát tři kola v kvalifikaci," přiznala Muchová.

Ušetřené síly se jí nyní můžou hodit. „Už teď jsem na antuce získala sebevědomí, které určitě využiju," řekla Muchová. A případný titul? „Kvůli tomu hrajeme, to by byl ten nejhezčí pocit..."

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori