Hlavní obsah

Neuvěřitelné! Španělský tenista podával celý zápas spodem a vyhrál

Zajímavý úkaz přineslo druhé kolo challengeru v portugalském městě Braga. Španělský antukář Carlos Taberner takřka celý zápas podával spodem - pravděpodobně kvůli problému s ramenem - a i s tímto handicapem dokázal vyhrát. Paradoxně proti výše žebříčkově postavenému soupeři a čtvrtému nasazenému Arthurovi de Greefovi z Belgie.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Tenis - ilustrační snímek.

Článek

Jednadvacetiletý španělský antukář to nejvýše dotáhl do třetí světové stovky a žádné velké skalpy zatím ve své kariéře nezaznamenal. Většinou zatím objíždí hlavně challengerové podniky a právě na oranžovém povrchu se mu daří nejvíce. Ten největší triumf si připsal ve svém prozatím posledním zápase na challengeru v Braze. Ne snad proto, že by porazil kdovíjakého borce, ale proto, jakým způsobem se mu to podařilo.

Prakticky celý zápas (kromě úvodních dvou servírovacích gamů) totiž podával spodem. Že se tak nedá na profesionální úrovni zvítězit? Ale kdeže... A to dokonce nad žebříčkově lépe postaveným hráčem. Belgický tenista se po celý zápas s netypickým servisem Tabernera nedokázal srovnat, a nakonec prohrál dokonce ve dvou setech.

Byla to chytře zvolená taktika nebo za to mohly zdravotní problémy? To zatím nevíme, každopádně měl Taberner velké štěstí, že na de Greefa narazil na nejpomalejším povrchu, kde podání hraje nejmenší roli. Belgičan navíc není žádný velký "střelec" a slabé servisy nedokázal po returnu zahrát tak, aby z nich dával vítězné body. Přesto se o tomhle zápase bude v tenisových kruzích diskutovat ještě hodně dlouho a minimálně pár vtípků na adresu sedmadvacetiletého de Greefa v tenisové šatně určitě padne.

Reklama