Hlavní obsah

Kvitová - Garciaová 6:3, 6:3Parádní představení české hvězdy! Kvitová smetla Francouzku a je ve čtvrtfinále

Madrid/Praha
Aktualizováno

Další parádní přestavení má ze sebou Petra Kvitová. Česká tenistka porazila v osmifinále turnaje v Madridu po výborném výkonu Francouzku Caroline Garciaovou dvakrát 6:3 a v boji o postup mezi nejlepší čtyři ji ve čtvrtek vyzve Nizozemka Kiki Bertensová. Česká dvojka světového žebříčku ve španělské metropoli obhajuje loňský triumf a právě Bertensovou tehdy udolala ve finále.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Kvitová - Garciaová v MadriduVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

"Mám to tady ráda. Vyhrála jsem tady už třikrát, takže to je skoro jako můj druhý domov a cítím se tady dobře," řekla Kvitová v rozhovoru na kurtu po utkání. "Caroline tady loni hrála v semifinále, takže jsem byla připravena na všechno," dodala.

V utkáním plném agresivních výměn od základní čáry si obě tenistky bez větších problémů hlídaly servis. Garciaová držela v úvodu zápasu s agresivně hrající Kvitovou krok, hru často zkoušela prokládat přechody na síť.

Foto: Andrea Comas, ČTK/AP

Petra Kvitová zvládla osmifinále v Madridu výborně.

Klíčový moment úvodní sady přišel za stavu 4:3, kdy Francouzka poprvé neudržela svůj servis. Hned v následují hře si sice vypracovala brejkbol, Kvitová však problémy nepřipustila a sadu ovládla za 38 minut 6:3.

Kvitová se v úvodní sadě mohla opřít o kvalitní první podání, když si připsala tři esa a ztratila po něm jen dva body z šestnácti.

Tenistka z Fulneku i ve druhé sadě diktovala tempo hry, ve výměnách od základní čáry byla agresivnější a přesnější hráčkou. První příležitosti k prolomení podání Garciaové ve druhém setu měla za stavu 1:1, pětadvacetiletá Francouzka však hrozbu ještě zažehnala.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Petra Kvitová v utkání s Garciaovou.

To se jí však nepovedlo o pár minut později, kdy za stavu 2:2 podruhé v zápase přišla o servis. Kvitová vzápětí potvrdila ten svůj, v úvodních třech hrách při svém podání přišla jen o dva fiftýny.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka i nadále nepřipouštěla při svém servisu žádné delší výměny a Garciaovou držela agresivní hrou pod tlakem. Za stavu 5:3 Francouzku brejkla potřetí, sadu vyhrála 6:3 a po jedné hodině a 17 minutách mohla slavit postup do čtvrtfinále.

Foto: Andrea Comas, ČTK/AP

Petra Kvitová na turnaji v Madridu.

S Bertensovou se utká ve čtvrtek v duelu naplánovaném jako poslední na centrkurtu, nejdříve od 21.30 hodin. Nizozemku porazila před čtrnácti dny cestou za titulem ve Stuttgartu a především v loňském finále v Madridu. "Škoda že se potkáváme už teď. Bylo by hezké si zopakovat finále, ale turnaj je silný," řekla Kvitová.

Kvitová může v případě zisku trofeje v Madridu slavit potřetí v kariéře na okruhu WTA Tour obhajobu titulu. Dosud to dokázala v New Havenu (2014–15) a v Birminghamu (2017–18).

Foto: Andrea Comas, ČTK/AP

Petra Kvitová se v osmifinále turnaje v Madridu mohla o svůj servis opřít.

Halepová smetla Slovenku

Rumunská tenistka Simona Halepová nepovolila ve 3. kole jediný game Slovence Viktórii Kužmové a za pouhých 44 minut prolétla do čtvrtfinále. Aktuální světová trojka vyhrála na WTA Tour 6:0, 6:0 podruhé v kariéře. Vstup do turnaje zvládl Španěl Rafael Nadal, naopak po dvouměsíční pauze kvůli poraněnému kolenu se comeback nepovedl Argentinci Juanu Martínu Del Potrovi.

Dvojnásobná madridská šampionka Halepová předčila dvacetiletou Kužmovou, jež minulý týden vyhrála čtyřhru na turnaji v Praze, ve všech směrech. Rumunská favoritka získala v zápase 48 ze 60 fiftýnů, využila všech šest brejkbolů, sama žádnému nečelila a udělala jen čtyři nevynucené chyby oproti osmnácti slovenské tenistky.

Sestřih osmifinálového zápasu turnaje v Madridu Halepová – Kužmová

Zápas bez ztráty gamu vyhrála Halepová na WTA Tour už před třemi lety v Bukurešti, kde deklasovala Lotyšku Anastasiji Sevastovovou. Celkově se to Rumunce podařilo v profesionální kariéře popáté.

Halepová: Nebyl to její nejlepší zápas

"Nemyslím, že to byl její nejlepší zápas. Možná byla před utkáním trochu nervózní. Tohle je velký turnaj a není jednoduché čelit top hráčkám. Také jsem si to zažila. Já jsem dnes hrála velmi dobře a cítila jsem se na kurtu v pohodě," řekla sedmadvacetiletá Halepová, jež může po turnaji vystřídat v čele světového žebříčku Japonku Naomi Ósakaovou.

K tomu Halepová potřebuje získat titul a Ósakaová nesmí postoupit do semifinále. Světová jednička dnes ale bez větších problémů prošla už do čtvrtfinále po výhře 6:2, 6:3 nad Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou. Petra Kvitová tento týden Ósakaovou ohrozit nemůže, neboť v Madridu obhajuje loňský titul a usiluje maximálně o udržení pozice světové dvojky.

Sestřih osmifinálového zápasu turnaje v Madridu Aliassime – Nadal

Druhý nasazený Nadal, který v Madridu útočí na šestý primát, si hladce 6:3, 6:3 poradil s kanadským teenagerem Felixem Augerem-Aliassimem. Ze hry venku je naopak turnajová osmička Del Potro, jenž ve třech setech nestačil na Srba Lasla Djereho.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):
Muži (dotace 7 279 270 eur):
Dvouhra – 2. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6:3, 6:3
A. Zverev (3-Něm.) - Ferrer (Šp.) 6:4, 6:1
Djere (Srb.) - Del Potro (7-Arg.) 6:3, 2:6, 7:5
Nišikori (6-Jap.) - Dellien (Bol.) 7:5, 7:5
Fognini (10-It.) - Millman (Austr.) 6:2, 6:2
Verdasco (Šp.) - Chačanov (11-Rus.) 6:7 (4:7), 6:1, 7:5
Monfils (15-Fr.) - Fucsovics (Maď.) 1:6, 6:4, 6:2
Wawrinka (Švýc.) - Pella (Arg.) 6:3, 6:4
Tiafoe (USA) - Kohlschreiber (Něm.) 6:4, 3:6, 6:3
Chardy (Fr.) - Schwartzman (Arg.) 6:1, 6:2.
Tsitsipas (8-Řec.) - Mannarino (Fr.) 6:2, 7:5
Hurkacz (Pol.) - Pouille (Fr.) 7:5, 6:1
Ženy (dotace 7 021 128 eur):
Dvouhra – 3. kolo:
Ósakaová (1-Jap.) - Sasnovičová (Běl.) 6:2, 6:3
Halepová (3-Rum.) - Kužmová (SR) 6:0, 6:0
Bertensová (7-Niz.) - Sevastovová (12-Lot.) 6:1, 6:2
Bartyová (9-Austr.) - Putincevová (Kaz.) 4:6, 6:1, 6:2
Bencicová (Švýc.) - Kozlovová (Ukr.) 6:0, 6:2.
Kvitová (2-ČR) - Garciaová (Fr.) 6:3, 6:3
Stephensová (8-USA) - Čeng Saj-saj (Čína) 3:6, 6:3, 6:2
Martičová - Vekičová (obě Chorv.) 4:6, 6:3, 3:0 skreč
Čtyřhra – 2. kolo:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Beguová, Halepová (Rum.) 6:3, 6:3.
Kuděrmetovová, Voskobojevová (Rus./Kaz.) - Melicharová, Peschkeová (2-USA/ČR) 6:2, 6:4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články