Hlavní obsah

Brutální! Tenisté se zastali kolegy, kterého poškodil rozhodčí. Ten si sporný míč vyfotil

Řím/Praha

Hodně nazlobený odjížděl z turnaje v Římě Marton Fucsovics. Maďarského tenistu v neděli v prvním kole poškodil v závěru zápasu umpirový rozhodčí, když jeho soupeři neuznal dvojchybu. Nikoloze Basilašviliho nechal výměnu opakovat. Tu Fucsovics prohrál a z turnaje vypadl. Dané místo si ale vyfotil a zveřejnil na sociálních sítích, kde se ho zastali hvězdní kolegové.

Foto: Sport.cz

Marton Fucsovics si místo dopadu míčku vyfotil.

Článek

I když byl kousek od vyřazení, maličká šance zápas ještě srovnat tady byla. Avšak to by nesměl umpirový rozhodčí chybovat. Maďar Marton Fucsovics narazil v prvním kole na turnaji v Římě na Nikoloze Basilašviliho. Gruzínský tenista vyhrál první set hladce poměrem 6:1.

Ve druhém už to bylo vyrovnanější a o jeho vítězi musel rozhodovat tie-break. V něm měl navrch Basilašvili. Za stavu 6:2 byl na podaní. První servis mu nevyšel a při druhém zahlásil čárový rozhodčí aut. Basilašvili neprotestoval a šel si pro další míčky, ale do hry zasáhl umpirový rozhodčí Gianluca Moscarella, který slezl dolů a šel se podívat, kam míček dopadl.

Podle něj mezi dopadem míčku a lajnou nebyla žádná mezera, tudíž dvojchybu Basilašviliho neuznal a nechal výměnu opakovat. Tu Basilašvili získal a vyhrál i celé utkání. Fucsovics si poté dané místo šel vyfotit a později ho zveřejnil na sociálních sítích, kde našel zastání u dalších tenistů.

„Poslední míček zápasu. Sice jsem nechtěl, ale po několika žádostech fotku sdílím. Pokud by byl míček v autu, byla by to dvojchyba a stále bych měl nějakou šanci. Rozhodčí to ale zamítl,“ napsal Fucsovics. „Podle mě je to brutální. Také na antuce potřebujeme Jestřábí oko. Co si o tom myslíte?“ ptal se Kanaďan Denis Shapovalov. „Je to šokující,“ dodala Chorvatka Donna Vekičová.

Reklama