Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Sakkariová 6:4, 6:4Fantazie! Plíšková zvládla odvetu s řeckou soupeřkou a je ve finále

Aktualizováno

Paráda! Karolína Plíšková si na turnaji v Římě zahraje o titul. V boji o finále porazila řeckou tenistku Marii Sakariovou dvakrát 6:4 a vrátila jí tak rok starou porážku. Česká hráčka se v nedělním finále utká s Britkou Johannou Kontaovou, která si poradila ve třech setech s Nizozemkou Kiki Bertensovou 5:7, 7:5, 6:2.

Semifinále turnaje v Římě: Plíšková - SakkariováVideo: sntv

 
Článek

Do bitvy o postup do finále turnaje v Římě vstoupila lépe Sakkariová, která českou hráčku trápila dlouhými údery k základní čáře, čímž si vynucovala převahu. Tu využila prvním proměněným brejkem a šla do vedení 2:1.

Důležitý moment přišel za stavu 4:2 pro Sakkariovou, když utkání na pár minut přerušila dešťová přeháňka. Od té doby totiž byla na kurtu lepší česká tenistka.  Plíšková se postupně agresivní hře řecké hráčky přizpůsobila a v sedmé hře první sady jí poprvé vzala podání a srovnala stav prvního setu na 4:4.

Foto: Stringer, Reuters

Karolína Plíšková si zahraje o titul

A lounská rodačka v nastaveném trendu pokračovala. Výrazně zlepšila pohyb i přesnost a razanci svých úderů. Vyhrála vlastní podání, následně podruhé v řadě vzala servis Sakkariové a po 38 minutách vyhrála úvodní set 6:4.

Bitva servisů pokračovala

I ve druhém setu se hrál dramatický tenis první agresivních výměn od obou hráček. Plíšková i Sakkariová si i přes některé brejkové možnosti držely servisy.

Klíčový moment druhého setu i celého zápasu přišel za stavu 5:4 pro českou hráčku. Plíšková v něm čistou hrou potřetí v zápase vzala soupeřce podání a zajistila si postup do nedělního finále.

"Jsem hodně šťastná, protože pořád nemám pocit, že hraju nějak úžasně. Ale jsem ve finále a zvlášť na tomto turnaji to pro mě hodně znamená, protože jsem tady nehrávala dobře. Je to příjemné i vzhledem k Paříži," připomněla Plíšková po 501. vyhraném zápase v kariéře blížící se Roland Garros.

Foto: Stringer, Reuters

Maria Sakkariová gratuluje k postupu Plíškové

V něm se utká s britskou tenistkou Johannou Kontaovou, s kterou má bilanci pěti výher a jedné porážky. Britka, 42. hráčka žebříčku, zastavila vítěznou sérii šampionky z Madridu Kiki Bertensové vítězstvím 5:7, 7:5 a 6:2.

Siniaková s Krejčíkovou končí

O titul si naopak nezahrají světové jedničky ve čtyřhře Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. V přípravě na obhajobou titulu na French Open prohrály v semifinále s bělorusko-australskou dvojicí Viktoria Azarenková, Ashleigh Bartyová dvakrát 4:6.

První antukové finále v sezoně si vybojoval na čtvrtý pokus osminásobný šampion římského turnaje Rafael Nadal. Druhý hráč žebříčku porazil Řeka Stefanose Tsitsipase 6:3, 6:4, vrátil mu týden starou porážku z Madridu a zahraje si na turnajích Masters již 50. finále. Titulů z této úrovně má 33, stejně jako Novak Djokovič, s nímž se v Římě utká o trofej.

Djokovič v semifinále přehrál Argentince Diega Schwartzmana 6:3, 6:7 a 6:3 a s Nadalem svede vzájemné singlové finále s pořadovým číslem 54.

Turnaj v Římě
Muži, dvouhra - semifinále:
Nadal (2-Šp.) - Tsitsipas (8-Řec.) 6:3, 6:4
Djokovič (1-Srb.) - Schwartzman (Arg.) 6:3, 6:7 (2:7), 6:3
Ženy, dvouhra - semifinále:
Kontaová (Brit.) - Bertensová (6-Niz.) 5:7, 7:5, 6:2
Ka. Plíšková (Cze.) - Sakkariová (Řec.) 6:4, 6:4
Ženy, čtyřhra - semifinále
Azarenková, Bartyová (Běl./Austr.) - Krejčíková, Siniaková (1-ČR) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata: