Hlavní obsah

Děláš si srandu? Vzteklou tenisovou hvězdu vytočil sudí

Lyon

Hned ve svém prvním zápase na turnaji v Lyonu měl ostrou slovní přestřelku s rozhodčím. Třetího nasazeného tenistu Denise Shapovalova pořádně rozzuřila situace z úvodu středečního duelu s Ugem Humbertem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Shapovalov měl ostrou slovní přestřelku s rozhodčímVideo: sntv

 
Článek

Shapovalov zahrál return po soupeřově servisu za stavu 2:2 a 30:15, ale ihned zamířil ke stopě míčku s podezřením, že skončil v autu. Humbert nicméně smečí výměnu zakončil a sudí zahlásil bod pro něho na 40:15. Na protestujícího Shapovalova nebral ohled.

To Kanaďana pořádně rozčílilo. „O čem to mluvíš? Děláš si srandu? Šel jsem ke stopě míčku. Přestal jsem hrát," vysvětloval s tím, že žádá sudího o kontrolu otisku dopadu míčku.

Shapovalov málem zmrzačil rozhodčího.

Arbitr ale trval na svém: „Nepřestal jsi hrát. To je moje rozhodnutí." „Zavolej supervizora. Nebudu hrát, dokud ho nezavoláš," kontroval nakvašený Shapovalov.

V podobném duchu konverzace chvíli pokračovala. Supervizor byl nakonec na kurt přivolán, ten ale jen zopakoval verdikt umpirového sudího.

„Musíš jasně říct něco jako, že je to challenge," poučil kanadského vzteklouna supervizor.

„To jsem za celou kariéru ještě neviděl. To je absurdní, totálně směšný," nechápal Kanaďan.

Nicméně v utkání pokračoval a nakonec vyhrál 2:6, 7:6, 6:2. V příštím utkání jej čeká domácí rebel Benoit Paire.

Shapovalov už má z minulosti nepříjemný škraloup v souvislosti s rozhodčími. Před dvěma roky v Davis Cupu s Velkou Británií vzteky napálil míček tak nešťastně, že trefil oko umpirového sudího (viz video výše).

Reklama

Související témata: