Hlavní obsah

Paříž bez Berdycha, kvůli vleklým problémům se odhlásil. Těžké rozhodnutí, hlásí

Tomáš Berdych se kvůli vleklým zdravotním problémům odhlásil z grandslamového Roland Garros, jež začne tuto neděli. Český tenista, jenž nehraje už více než dva měsíce, se chce dobře připravit na travnatou část sezony.

Foto: Sport.cz

Tomáš Berdych na archivním snímku

Článek

"Musel jsem udělat další těžké rozhodnutí, odhlásit se z Roland Garros. Nejsem stoprocentně připravený tak, jak bych si představoval, kvůli zdravotním problémům, které mě poslední dobou trápí," uvedl Berdych na sociálních sítích.

Třiatřicetiletý český tenista hrál naposledy začátkem března na betonech v Indian Wells, kde vypadl v prvním kole. Z dalších turnajů se postupně odhlašoval kvůli bolavým zádům, jež ho připravily už o polovinu minulé sezony.

"Nesnáším, když se musím odhlásit a nehrát grandslam, na který mám dobré vzpomínky, ale musím se dobře připravit na další část sezony, což je tráva. Uvidíme se v Londýně," doplnil Berdych s vyhlídkou na travnaté turnaje s vrcholem ve Wimbledonu.

Loňskou sezonu musel Berdych předčasně ukončit v červnu právě před Wimbledonem. Po lednovém comebacku na ATP Tour si zahrál mimo jiné finále v Dauhá a osmifinále Australian Open. Ve světovém žebříčku uzavírá první stovku, stále je českou jedničkou.

Reklama

Související témata: