Hlavní obsah

Takhle nervózní jsem ještě nebyla, přiznala světová jednička poté, co byla kousek od senzačního vyřazení

Paříž/Praha

K další senzaci mohlo dojít během prvního kola na tenisovém French Open. Po vyřazení někdejších světových jedniček Angelique Kerberové a Caroline Wozniacké byla blízko vypadnutí i aktuální královna světového žebříčku WTA. Naomi Ósakaová dostala v prvním setu od Slovenky Anny Karolíny Schmiedlové kanára a ve druhém byla několikrát dva míčky od prohry, přesto utkání otočila. „Takhle jsem ještě nikdy nervózní nebyla,“ přiznala Japonka.

Foto: Profimedia.cz

Naomi Ósakaová a Anna Karolína Schmiedlová po utkání.

Článek

Toho, že bude hrát proti světové jedničce a dvojnásobné grandslamové vítězce, se Anna Karolína Schmiedlová nezalekla. Slovenská tenistka získala první set hladce 6:0 a ve druhém byla za stavu 5:4 a 6:5 pokaždé dva míčky od vítězství. Avšak senzaci nedokázala dotáhnout a Ósakaová set získala v tie breaku. Třetí pak vyhrála poměrem 6:1 a mohla se radovat z postupu do dalšího kola.

„Byla jsem velmi blízko, nevyužila jsem hodně příležitostí. Asi jsem pak začala příliš myslet na to, že hraju proti světové jedničce. Nezvládla jsem to trochu hlavou,“ přiznala Schmiedlová po utkání na webu WTA. „Nejlepší hráčky se v úvodních kolech dají porazit, nejsou totiž tak rozehrané. Tak třeba se mi to podaří příště,“ dodala devadesátá hráčka světa.

Naomi Ósakaová po utkání přiznala, že takové nervy na kurtu ještě nezažila. „Takhle jsem ještě nikdy nervózní nebyla,“ prohlásila jednadvacetiletá Japonka. „Prakticky jsem netrefila žádný míč do kurtu. Bylo to takové divné, protože většinou ze mě nervozita spadne, ale teď jsem se nervovala celý zápas,“ vyprávěla dál.

„Byl to jeden z těch zápasů, kdy nehrajete dobře a musíte najít způsob, jak zvítězit. Na tomhle kurtu jsem ještě nikdy nehrála. Nikdy jsem na grandslamu ještě nebyla v pozici světové jedničky. Vyhrála jsem poslední US Open a Australian Open a chci to dokázat i tady,“ zamýšlela se, z jakých důvodů mohla být tak nervózní.

Ve druhém kole se Ósakaová utká s Victorií Azarenkovou. Hráčky se doposud střetly dvakrát. Před třemi roky na Australian Open se po snadné výhře radovala Azarenková, loni v Římě pak slavila Ósakaová. „Poslední dobou hraje dobře, takže očekávám jedno z nejnáročnějších utkání v sezoně,“ uzavřela Ósakaová.

Reklama

Související témata:
  Andrejevová - Nosková probíhá
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová