Hlavní obsah

Americká teenagerka řádí na French Open dál. Zápasu s obhájkyní titulu už se nemůže dočkat

Paříž/Praha

Senzační jízda Amandy Anisimovové pokračuje dál. Americká teenagerka si v osmifinále French Open poradila s dalším překvapením turnaje, kvalifikantkou Alionou Bolsovovou a po setech 6:3, 6:0 postoupila do dalšího kola. V něm narazí na obhájkyni titulu Simonu Halepovou. „Je úžasné, že s ní budu hrát,“ hlásila radostně před středečním čtvrtfinále sedmnáctiletá tenistka.

Foto: Profimedia.cz

Amanda Anisimovová.

Článek

O téhle šikovné teenagerce jistě ještě hodně uslyšíme. Šokovala už v lednu na Australian Open, když se dostala až do osmifinále. Teď je na dalším grandslamu sezony ještě o krok dál. Amanda Anisimová se po pondělním vítězství na French Open stala první hráčkou narozenou po roce 2000, která dosáhla čtvrtfinále na grandslamu.

Talentovaná Američanka pokračovala ve skvělých výkonech i v osmifinále. Svou soupeřku Alionu Bolsovovou od začátku utkání jasně přehrávala a po osmašedesáti minutách mohla slavit postup do dalšího kola. „Byla jsem nervózní, když jsem ale vstoupila na kurt, nervozita ze mě spadla,“ přiznala Anisimová po zápase na webu WTA.

Ve středečním čtvrtfinále se sedmnáctiletá tenistka střetne s obhájkyní titulu Rumunkou Simonou Halepovou a už se nemůže dočkat. „Ani nedokážu popsat, jak jsem z toho utkání nadšená,“ vyprávěla s úsměvem. „Je to úžasné, že s ní budu hrát. Upřímně, nemohl mě potkat lepší zápas. Jsem tak velice šťastná,“ rozplývala se.

Amanda Anisimová patří na okruhu k nejtalentovanějším hráčkám. Raketu vzala do ruky už jakou dvouletá. Podle svých slov chtěla totiž dělat to, co její starší sestra, která hrála tenis, a tak ji sledovala a napodobovala. V šestnácti letech pak ovládla juniorské US Open a letos v dubnu získala svůj první titul na okruhu WTA, když vyhrála turnaj v Bogotě. Ve světovém žebříčku jí patří jednapadesáté místo, avšak po French Open se posune ještě výše.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík