Hlavní obsah

Vyjde to už tentokrát? Tenisová kráska trénuje na Mallorce a zvažuje, že tady uskuteční svůj návrat na kurty

Santa Ponsa/Praha

Chtěla se vrátit už několikrát, avšak pokaždé jí to operované rameno ještě nedovolilo. Teď bývalá světová jednička doufá, že už by to mohlo vyjít. Maria Šarapovová nyní trénuje na Mallorce, kde se za necelých čtrnáct dní uskuteční turnaj. Pokud vše půjde dobře, ráda by si na něm zahrála.

Foto: Profimedia.cz

Maria Šarapovová.

Článek

Letos se představila jen na třech turnajích. Z toho dohrála jen jeden. Na začátku roku v čínském Šen-čenu Maria Šarapovová musela skrečovat ve čtvrtfinále kvůli bolavému stehnu. Poté se sice představila na Australian Open, kde došla až do osmifinále, ale další turnaj opět nedohrála.

Kvůli bolestem ramene se v Petrohradu před osmifinále odhlásila. Následovala menší operace zraněné ruky a ruská tenistka avizovala, že by se na kurty mohla vrátit na konci dubna ve Stuttgartu. Avšak fanoušci tenisové krásky čekali marně. Nedočkali se ani na turnaji v Madridu, ani v Římě a ani na French Open.

Bývalá světová jednička každé své odhlášení z turnaje okomentovala tím, že není ještě dostatečně připravená. Teď už to ale s jejím návratem vypadá lépe. Pětinásobná grandslamová vítězka odjela trénovat na Mallorku, kde se za necelých čtrnáct dní uskuteční turnaj. Podle slov pořadatelů prý řekla, že pokud vše půjde tak, jak má, přijme divokou kartu, kterou jí nabídli.

„Byl by fantastické, kdyby tady Maria Šarapovová uskutečnila svůj návrat na kurty,“ prohlásil Toni Nadal, ředitel turnaje, na webu malloramagazin.com. Kromě ní údajně projevila zájem o účast na turnaji také další hvězda. Před Wimbledonem by se zde ráda rozehrála vítězka třiadvaceti grandslamů Serena Williamsová.

Reklama