Hlavní obsah

Je to férový chlap, ocenil Zverev světovou jedničku, která svým gestem rozesmála i nadchla fanoušky

Paříž/Praha

Svým gestem všechny nadchl. Fanoušci ho ocenili potleskem, soupeř ho chválil. Čtvrtfinále mezi Novakem Djokovičem a Alexanderem Zverevem nabídlo nejen parádní výměny, ale i jeden velice hezký moment, když světová jednička ve svůj neprospěch nechala opravit verdikt čárového rozhodčího. „Je to férový chlap,“ ocenil Zverev po utkání srbského tenistu.

Foto: Profimedia.cz

Novak Djokovič kontroluje, kam dopadl míček Alexandera Zvereva.

Článek

Novak Djokovič zase potěšil fanoušky. Tentokrát gestem, které udělal během čtvrtfinále French Open. V prvním setu za stavu 4:3 pro Djokoviče byl na servisu Alexander Zverev. Když míček dopadl, čárový rozhodčí zakřičel aut. To se nelíbilo německému tenistovi a začal protestovat.

Umpirový sudí James Keothavong slezl z židle a šel si stoupu prohlédnout. Verdikt čárového potvrdil a Zverev protestoval dál. Do situace se vložil Djokovič. Zatímco se Zverev dohadoval s rozhodčím, srbský tenista se šel podívat, kam míček dopadl. Místo důkladně z několika stran prozkoumal, pobavil diváky a oznámil, že míček byl dobrý.

Diváci jeho gesto samozřejmě ocenili potleskem a hra poté mohla pokračovat dál. Vyrovnaný první set se podařilo ukořistit Djokovičovi poměrem 7:5. Při těch dalších dvou už na kurtu vládl, získal je dvakrát 6:2 a mohl se radovat z postupu do semifinále. V něm narazí na Rakušana Dominika Thiema.

Svého soupeře za fair play po utkání ocenil i Alexander Zverev. „Bylo to od něj skvělé gesto. Mnoho hráčů by to neudělalo, obzvláště v tak důležitém okamžiku. Je to opravdu férový chlap,“ chválil Zverev Novaka Djokoviče, patnáctinásobného grandslamového vítěze.

Reklama

Související témata: