Hlavní obsah

Bitva dvojčat Plíškových: Zápas proti sestře? Tohle jsme nikdy nechtěly, smutní Karolína

Praha

Bude to hodně zvláštní utkání. Až se v dnešním zápase druhého kola turnaje v Birminghamu proti sobě postaví sestry Plíškovy, fanoušci na kurtu i u televizních obrazovek budou mít problém poznat, která z nich je světová trojka a kdo hráčka druhé stovky. Na jedno se však budou moci spolehnout. Favorizovaná Karolína bude do míčku bušit pravačkou, její dvojče levou rukou. Ze vzájemného souboje však obě tenistky vůbec radost nemají...

Foto: Sport.cz

Karolína Plíšková bude o postup bojovat proti sestře Kristýně

Článek

Naposledy se lounská dvojčata potkala v kvalifikaci na turnaj v Eastbourne v roce 2013, kde se z vítězství radovala o dvě minuty starší Kristýna. Další vzájemný duel se měl uskutečnit v loňském roce v rámci pražského turnaje J&T Banka Prague Open, Karolína Plíšková se však nakonec z turnaje odhlásila.

Jednovaječná dvojčata tak změří síly znovu až po šesti letech a opět na trávě. Ve vzájemné bitvě budou bojovat o postup do třetího kola turnaje v Birminghamu, radost z toho však nemají. "Takové zápasy si rozhodně neužíváme," říká před vzájemným střetem světová trojka.

Foto: Sport.cz

Karolína Plíšková na turnaji v Birminghamu.

"Mám z toho zápasu hodně zvláštní pocity. Je velmi těžké hrát na sto procent, když stojí na druhé straně kurtu vaše sestra a vy ji máte porazit," říká favorizovaná Karolína.

Hrát proti sestře? Je to zklamání

Obě dvojčata spolu v Birminghamu i bydlí, o to je pro ně vzájemný duel těžší. "Snažím se nepřemýšlet o našich předchozích zápasech v minulosti. Nikdy jsme si to neužívaly. Vždycky, když jsem měla proti sestře hrát, tak jsem byla zklamaná," netají Karolína.

Karolína Plíšková má prozatím za sebou mnohem úspěšnější kariéru než její dvojče. Byla světovou jedničkou, zahrála si grandslamové finále (US Open 2016), v současné době jí patří třetí příčka.

Foto: Sport.cz

Kristýna Plíšková bojuje o postup do dalšího kola.

Její sestra je až 112. hráčkou světa, jejím životním maximem je 35. pozice, na které byla v roce 2017. Na turnajích velké čtyřky se dostala maximálně do třetího kola.

Vzájemná bilance obou tenistek je vyrovnaná 4:4, do utkání půjde však v roli jasné favoritky Karolína. „Ano, očekává se ode mě vítězství, ale hraji proti blízkému člověku, členu rodiny. A to je vždycky složité, emoce musí jít stranou," říká semifinalistka letošního Australian Open.

"S Kristýnou jsme spolu pořád v kontaktu. I tady v Birminghamu spolu bydlíme a každý den spolu trénujeme. Když jsme různě po turnajích, často si voláme," popisuje vztah sester Plíškových Karolína.

Zápas by měl začít zhruba v 17:00, sledovat ho můžete na Sport.cz online.

Reklama