Hlavní obsah

Karolína Plíšková je po utkání se sestrou terčem kritiky. Nechala jsi ji vyhrát, kolik ti zaplatili? běsní fanoušci

praha
Aktualizováno

Hrály proti sobě po šesti letech a vůbec poprvé v hlavním pavouku na turnaji WTA. Pro obě musel být sesterský souboj těžký, však také mladší z dvojčat Plíškových Karolína před zápasem mluvila o tom, že takové zápasy si rozhodně neužívají. Ať už ale byly jejich pocity jakékoli, duel měl v každém případě jasnou favoritku - světovou trojku Karolínu Plíškovou, která má za sebou zatím výraznější úspěchy než starší Kristýna. Jenže všechno bylo jinak - a Karolína je kvůli výsledku utkání teď na Instagramu hodně kritizována.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Souboj sester Plíškových na turnaji v BirminghamuVideo: sntv

 
Článek

Duel lounských dvojčat vyhrála oproti papírovým předpokladům Kristýna Plíšková. Její sestra Karolína sice po prohraném prvním setu dokázala urvat ten druhý, ale ve třetím svému dvojčeti podlehla v tie-breaku. O dvě minuty starší Kristýnu držela v utkání mimo jiné i esa, kterých nasázela celkem 24. Na svém kontě měla také skoro dvakrát více vítězných míčů.

Karolína pak Kristýně gratulovala v instagramovém příspěvku. A právě pod ním někteří fanoušci vyjádřili pochybnosti o průběhu zápasu. „Nejzkorumpovanější zápas v historii," píše jeden z uživatelů Instagramu. A další se přidává s nekompromisním vzkazem: „Bylo od tebe hezké, že jsi sestru nechala vyhrát. Měli by ti tenis zakázat!"

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Gratulace ségra ❤️💯👯‍♀️

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova),Čen 19, 2019 v 1:31 PDT

„Kolik ti zaplatili, abys takhle prohrála?" ptá se další fanoušek. „Nechala jsi ji vyhrát, to nebyl tenis, to nebyl sport. To byl trapas," nešetří Plíškovou jiný uživatel.

Ne všichni fanoušci ale sdílejí názor, že Karolína zápas sestře tzv. pustila. Někteří další instagramoví uživatelé se stavějí na stranu sester Plíškových. „Když čtu komentáře některých lidí, fakt bych jim raději dal facku," píše jeden z nich.

„Nic si nedělej z nenávistníků a lidí frustrovaných životem. Odehrála jsi dobrý zápas a Kristýna taky," podporuje Karolínu další fanynka.

Ať jsou spekulace fanoušků jakékoli, už nyní je jasné, že turnaj v Birminghamu neovládne ani jedna ze sester Plíškových. Přemožitelka prozatím úspěšnější Karolíny Kristýna totiž skončila v pátečním čtvrtfinále na raketě Barbory Strýcové.

Reklama