Hlavní obsah

Fed Cup bez hvězd? Pokud se změní formát, nebudu hrát, prohlásila grandslamová vítězka

Eastbourne/Praha

Fed Cup stejně jako Davis Cup bez největších hvězd? I to se může stát. Tento týden by Mezinárodní tenisová federace měla potvrdit změny, které se budou týkat prestižní ženské týmové soutěže. Pokud se bude hrát na neutrální půdě, nejspíš v ní už neuvidíme bývalou světovou jedničku. „Hrát před domácím publikem to je ten nejlepší pocit," prohlásila Simona Halepová.

Foto: Profimedia.cz

Simona Halepová uvažuje, že nebude hrát Fed Cup.

Článek

Když byla oznámena změna formátu v Davis Cupu, mnoho hvězdných tenistů prohlásilo, že v nové podobě už tuto týmovou soutěž nehodlá hrát. Nejen talentovanému Němci Alexandru Zverevovi se nelíbilo, že se finálový turnaj, na kterém bude o trofej bojovat osmnáct týmů, uskuteční na neutrální půdě. Svou účast pak zpochybnil i legendární Roger Federer a světová jednička Novak Djokovič.

Teď by k něčemu podobnému mělo dojít i ve Fed Cupu. Mezinárodní tenisová federace už o změnách jednala a nyní by je měla potvrdit. Podle starého formátu by se odehrálo pouze kvalifikační kolo, poté by měla mít soutěž novou podobu. O titul by se utkalo dvanáct nejlepších států na neutrální půdě.

A to se nelíbí Simoně Halepové. Loňská vítězka French Open nechce přijít o možnost hrát před domácím publikem. „Mám ráda Fed Cup, jak teď je a neměnila bych ho,“ prohlásila rumunská tenistka na webu gdnonline.com. „Pokud se formát změní, už nebudu hrát,“ přiznala bývalá světová jednička s tím, že ztratit kouzlo domácích utkání by bylo špatné.

„Hrát před domácím publikem to je ten nejlepší pocit. Hraju Fed Cup několik let a předvést se doma před lidmi, kteří vás přišli podpořit, je opravdu výjimečný zážitek,“ vysvětlovala světová sedmička, která je nyní na turnaji v Eastbourne. Tady ji ve středu odpoledne čeká osmifinále proti Poloně Hercogové.

Reklama

Související témata: