Hlavní obsah

PROGRAM WIMBLEDONU: Strýcová si zahraje o semifinále Wimbledonu na centrkurtu, Muchová na jedničce

Tenistka Barbora Strýcová si v úterý zahraje o semifinále Wimbledonu proti Britce Johanně Kontaové na centrálním kurtu. Karolína Muchová se ve svém prvním grandslamovém čtvrtfinále utkání s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou na dvorci číslo jedna.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Barbora Strýcová předvádí ve Wimbledonu skvělé výkony

Článek

Zápasy českých tenistek přijdou na řadu jako druhé v programu, který na velkých kurtech začne ve 14:00 SELČ. Před Strýcovou se na centrkurtu odehraje americký duel Alison Riskeová - Serena Williamsová, Muchová bude muset na druhém největším dvorci All England Clubu počkat na konec utkání Rumunky Simony Halepové s Číňankou Čang Šuaj.

Strýcová: Chci si užít každý moment

Strýcová může v zápase s Kontaovou pomstít Petru Kvitovou, kterou Britka vyřadila v osmifinále. Jediný vzájemný duel vyhrála před dvěma lety v Tokiu zkušená Češka.

"Ale teď je doma. Bude trochu favoritka, pod tlakem. Já si tady chci užít každý moment," řekla Strýcová. "Diváci budou na její straně, ale já mám ráda atmosféru velkých zápasů na velkých kurtech. Proto trénuju, proto tu jsem."

Foto: Toby Melville, Reuters

Karolína Muchová předvedla skvělý výkon

Muchová je v hlavní soutěži Wimbledonu poprvé a ve 4. kole vyřadila favorizovanou krajanku Karolínu Plíškovou. S turnajovou osmičkou Svitolinovou prohrála letos v únoru v Dauhá.

"Je hodně solidní, spolehlivá. Zprava zleva neudělá moc chyb. Budu se snažit hrát to svoje," plánovala Muchová.

Úterní program (začátky 14:00 SELČ):
Centrální dvorec:
Riskeová (USA) - S. Williamsová (11-USA)
Strýcová (ČR) - Kontaová (19-Brit.).
Kurt č. 1:
Halepová (7-Rum.) - Čang Šuaj (Čína)
Svitolinová (8-Ukr.) - Muchová (ČR)

Reklama

Související témata: