Hlavní obsah

Hodně jsem se o sobě toho dozvěděla, vzpomíná na drsné období kariéry bývalá světová jednička

Toronto/Praha

I když Naomi Ósakaová vyhrála dva grandslamy a kralovala tenistkám, nebyla šťastná. Japonská hráčka přiznala, že po letošním vítězství na Australian Open neprožívala zrovna nejlepší období. „Posledních několik měsíců pro mě bylo opravdu drsných,“ uvedla bývalá světová jednička na sociálních sítích.

Foto: Sport.cz

Naomi Ósakaová.

Článek

Když po US Open vyhrála Naomi Ósakaová i Australian Open a stala se na začátku letošní sezony světovou jedničkou, vypadalo to, že by tenis mohl mít zase na delší dobu královnu. O jejím talentu nikdo nepochyboval a hovořilo se, že by mohla být nástupkyní legendární Sereny Williamsové.

Jenže japonská tenistka si po zisku druhého grandslamu podle svých slov prošla nejhorším obdobím kariéry. Rozešla se s trenérem Saschou Bajinem, na kurtech se jí přestalo dařit, a to podle ní hlavně kvůli tomu, že se přestala tenisem bavit a příliš se zaobírala výsledky.

„Posledních několik měsíců bylo pro mě po tenisové stránce drsných," přiznala Ósakaová na sociálních sítích. "Kladla jsem na výsledky svých zápasů velký důraz, místo toho, abych se z nich poučila. To jsem dřív nedělala,“ vysvětlovala jednadvacetiletá hráčka dál. „Od Austrálie jsem se příliš nebavila,“ dodala s tím, že však i v průběhu této krize zažila něco příjemného.

„Naštěstí mám kolem sebe lidi, kteří mě mají rádi. Když se mi nedaří, uzavírám se do sebe a nechci nikoho svými starostmi obtěžovat. Teď jsem se ale naučila svěřovat se,“ vyprávěla dál. „Během této doby jsem se toho o sobě hodně dozvěděla. Přišlo mi, že jsem vyspěla. Také jsem poznala nové lidi, díky kterým jsem dělala věci, o kterých jsem předtím ani neuvažovala,“ dodala.

Ósakaová doufá, že teď už zase bude na kurtech taková jako dřív. „Jsem plná očekávání z budoucnosti, co mi přinese na kurtu i mimo něj,“ uzavřela světová dvojka, která se tento týden představí na turnaji v Torontu, poté v Cincinnati a pak už bude obhajovat titul na US Open.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 30
20240424T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík