Hlavní obsah

Federer má jasno: Špičkoví hráči mají peněz dost, více by měli dostávat i ostatní

New York/Praha

Jak řekli, tak udělali. V Hráčské radě ATP už najdeme všechny tři nejlepší hráče současnosti. Roger Federer a Rafael Nadal se minulý měsíc stali jejími členy a budou tak moci s prezidentem rady Novakem Djokovičem diskutovat o dalším dění v mužském tenisu. Jedním z hlavních cílů Federera je zvýšit peníze hráčům, kteří jsou v žebříčku níže.

Foto: Profimedia.cz

Roger Federer chce více peněz pro hráče, kteří jsou v žebříčku postaveni níže.

Článek

„Nejhorší věcí v jakékoliv politice je to, když spolu nemluvíte. Je dobře, že jsme s Rafou zpátky v radě, protože zase budeme o všem informováni a budeme moci vyjádřit svůj názor,“ prohlásil Roger Federer na webu channelnewsasia.com poté, co se uskutečnilo první setkání rady s novými členy.

Federer a Nadal se rozhodli do rady vstoupit poté, co se v letošní sezoně ve vedení ATP dělo. Nelíbilo se jim, že z nenadání oznámil odchod z funkce prezidenta ATP Chris Kermode, který byl mezi mnoha hráči oblíben a respektován za činy, které během svého působení vykonal. Federer s Nadalem se nazlobili na Novaka Djokoviče, který je šéfem Hráčské rady, že je o změně ve vedení ATP neinformoval.

Podle nich jim měl tak důležité rozhodnutí oznámit dříve. Když se pak s ním chtěli setkat a dozvědět se důvody, kvůli kterým Kermode odchází, neměl Djokovič zájem. A tak se dohodli, že po nějaké době opět budou kandidovat do rady, aby zjistili, kam asociace směřuje a mohli se do diskuzí zapojit.

Během sezony vznikla petice hráčů, kteří jsou v žebříčku níže, aby dostávali více peněz. Roger Federer s nimi souhlasí. Podle dvacetinásobného grandslamového vítěze mají špičkoví hráči už dost, a tak by se nyní měli peníze navýšit i těm ostatním. „Měli bychom se nyní soustředit na hráče dole. Myslím, že z challengerů a úvodních kol grandslamů by měli dostávat větší peníze,“ uvedla světová trojka.

„Budeme za to bojovat. Bylo by dobré, kdyby z prize money byli schopni vyžít nejen ti nejlepší hráči, ale i ti, kteří jsou v žebříčku níže postaveni. Trénují a vyvíjejí úsilí stejně jako my,“ dodal švýcarský tenista, který nyní na US Open usiluje o jednadvacátý grandslamový titul. Ve čtvrtfinále ho čeká Bulhar Grigor Dimitrov, nad kterým ve všech vzájemných utkáních zatím vyhrál.

Reklama

  6 : 1, 2 : 3 Bejlek - Kalinská 6 : 1, 2 : 3 probíhá Živě
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  2 : 6, 3 : 0 Cristianová - Krejčíková 2 : 6, 3 : 0 probíhá Živě
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  1 : 0 Vondroušová - Rogersová 1 : 0 probíhá Živě
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková