Hlavní obsah

Proč ho dávno nevyhodili? Vyprodávám stadiony, šampione! vysmívá se Kyrgios bývalé hvězdě

Praha

Problémový tenista Nick Kyrgios nemá zastání ani u svých krajanů. Ti naopak často patří k nejtvrdším kritikům jeho pobuřujícího chování. Naposledy se do něj obula bývalá světová jednička Patrick Rafter. Ale Kyrgios mu nezůstal nic dlužen.

Foto: Sport.cz

Rozčilující se Nick Kyrgios

Článek

Kyrgios stále čeká, zda bude potrestán dalšími sankcemi za své výroky z US Open o tom, že ATP je „pořádně zkorumpovaná". Svá slova pronesl poté, co dostal pokutu 167 tisíc dolarů za nadávky rozhodčímu, že je jen „zkurv*nej nástroj".

Rodák z Canberry už nastřádal tolik disciplinárních prohřešků, že jej může potkat distanc z profesionálního tenisu. A Rafter se diví, proč k tomu už dávno nedošlo.

„Je to asi proto, že všude, kde hraju, jsou stadiony vyprodané a turnaje vydělávají díky mně. Nepřekvapuje mě, že Rafter tohle téma komentuje, protože on to vždycky svým krajanům rád osolí. Užívej si svoji důležitost, šampione," obořil se Kyrgios na dvojnásobného vítěze US Open.

Stejně jako Rafter se ale na adresu 24letého bouřliváka vyjádřil i jiný Australan - jeden z nejlepších tenistů světa všech dob Rod Laver. Kyrgios se paradoxně nyní připravuje v Ženevě reprezentovat tým světa na prestižní akci, která nese jméno právě této legendy - Laver Cup.

Na začátku roku pak bude pro změnu reprezentovat Austrálii v nové týmové soutěži ATP Cup, a právě v souvislosti s ním odpovídal Rafter na otázku, co si myslí o Kyrgiosově případném distancu.

„Nechápu, proč ho ještě nedostal. Viditelně v tom je něco v zákulisí. Nevím. Ale jak dlouho chcete říkat, že zájem publika je důležitější? Neměl by se raději udržovat nějaký standard chování, který by měli hráči respektovat?" odpověděl bývalý tenista.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori