Hlavní obsah

Byl to šok... Půvabná tenistka s nejtvrdším servisem promluvila o svém trápení

Bojovnou hrou s tvrdými údery si blonďatá tenistka Sabina Lisická získala srdce mnoha fanoušků, které nadchla především její jízda Wimbledonem před šesti lety, kdy poslala domů třeba i Serenu Williamsovou. Až ve finále tehdy nestačila na Marion Bartoliovou. Jenže z výsluní ji opakovaně sráží dolů zranění. Nyní se konečně dostala ze spárů choroby, kterou se dlouho nepodařilo odhalit.

Foto: Sport.cz

Sabine Lisická se po těžké nemoci opět pokouší o návrat.

Článek

„Hrála jsem zápasy, turnaje, ale pořád jsem nevěděla, co se děje. Prostě jsem se cítila hrozně slabá a nevěděla proč, protože jsem měla natrénováno. Všechno přitom pro mě bylo hrozně těžké," popisuje německá tenistka pro oficiální stránky WTA.

„Cítila jsem, že něco není v pořádku. Tělo jako by vůbec neposlouchalo hlavu," popisuje své zmatení, kterým si procházela v první polovině sezony.

Po dlouhém tápání jí lékaři diagnostikovali mononukleózu.

„Byla jsem v šoku, když mi to doktoři řekli, protože něco takového jsem vůbec nečekala. Pořád o téhle nemoci sice slyšíte, víte, že ji prodělala spousta sportovců, ale nikdy mě nenapadlo, že bych ji mohla mít já," připouští hráčka, která má v oficiálních statistikách WTA stále nejrychlejší servis (210,8 km/h) v historii na profesionálním okruhu.

Pro Lisickou šlo o další z mnoha ran, které její zdraví zasáhly. Na podzim 2017 se podrobila operaci kolena, jen o pár měsíců utrpěla další zranění nohy. Když už si začala zvykat na normální režim a bojovala o návrat do elitní stovky, zastavila ji slabost organismu a následná nečekaná diagnóza.

„Na začátku, když jsem cítila příznaky, jsem si myslela, že nejsem ještě dostatečně fit. Nejsem ale typ člověka, který řekne: ‚Jsem nemocná, beru si volno.‘ Spíš si říkám, co bych mohla udělat lépe," pokračuje Lisická.

Situaci podle svých slov hodně řešila se svým týmem. Přestože se mentálně cítila silná, tělo zkrátka odmítalo spolupracovat.

Až minulý týden dostala od lékařů ujištění, že mononukleóza je pryč a může začít s tréninkem. A aktuálně 30letá tenistka slibuje, že pro návrat mezi elitu udělá maximum.

„Pořád cítím, že je tam ten oheň a touha hrát a soutěžit. Tak k tomu přistupuji. Nemůžu se dočkat, až budu zpět na kurtu. Momentálně nechci nic víc. Chci zase hrát před svojí rodinou, přáteli a fanoušky. Zase bojovat o každý bod. Jsem všem vděčná za to, že mě v těžkých chvílích podporovali," dodává Lisická.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner