Hlavní obsah

Bijec Zverev! Smečí sundal kameramana, pak poslal raketu na tribunu

Že by letos na turnajích zářil, to se říct nedá. Bývalá světová trojka Alexander Zverev ještě nemá jistou ani účast na Turnaji mistrů, a aby na finálovém podniku sezony mohl obhajovat loňský titul, o to se snaží na probíhajícím Masters v Šanghaji. Ve svém zatím posledním zápase druhého kola proti francouzskému tenistovi Chardymu se na postup pořádně nadřel, cestou za vítězstvím navíc předvedl nečekané extempore. Stačil trefit jednoho z kameramanů. A to nebylo vše.

Zverev na turnaji v Šanghaji trefil kameramanaVideo: sntv

 
Článek

V loňském roce ovládl Alexander Zverev čtyři turnaje, o sezonu dřív dokonce pět. Letos má na svém kontě jediný titul, když vyhrál turnaj v Ženevě. V žebříčku rozhodujícím pro účast na Turnaji mistrů drží poslední postupové osmé místo se zanedbatelným náskokem na devátého Belgičana Goffina.

Jednu z posledních možností, jak navýšit své šance, má světová šestka právě v Šanghaji. V prvním kole měl Zverev volný los, ve druhém svedl těžkou bitvu s Francouzem Chardym. Po velké řeži nakonec vyhrál dvakrát 7:6, asijské fanoušky však zaujal i dvěma hodně netradičními momenty.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Alexander Zverev v zápase proti Jeremymu Chardymu

Německý tenista začal utkání výborně, když svého soupeře v úvodním gamu brejknul. Za stavu 30:15 po Zverevově výborném servisu Chardy jen vrátil vysoký míč těsně za síť a smířený se ztrátou bodu odcházel na další příjem. Bývalý svěřenec Ivana Lendla v triviální pozici nezaváhal a poslal míč o vymezený prostor do hlediště.

K smůle jednoho z kameramanů si to však tenisák zamířil přímo do jeho obličeje. Mladý muž však vše přežil bez úhony, tenisovou hvězdu navíc odměnil křečovitým úsměvem.

Tím však Zverev nekončil. Druhou perličku si pro změnu schoval na samotný závěr utkání, kdy v tiebreaku neudržel při jednom z míčků raketu a náčiní zamířilo daleko na tribunu. Vše opět skončilo naštěstí bez zranění.

Reklama