Hlavní obsah

Ve Stuttgartu vyhráli Nadal a Čermák s Friedlem

Druhý hráč světového žebříčku Španěl Rafael Nadal podle očekávání vyhrál antukový turnaj ve Stuttgartu. Ve čtyřhře se v Německu radovali v neděli z vítězství čeští tenisté František Čermák a Leoš Friedl.

Foto: imholzsport.ch

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Nadal měl ve finále možná až nečekaně mnoho práce s nenasazeným Stanislasem Wawrinkou. Švýcarský tenista vedl v prvním setu 3:1 a ve druhé sadě dokonce 5:2, ale ani jednou náskok neudržel a prohrál 4:6 a 5:7. Nadal tak získal šestý letošní titul a odnesl si za něj prémii 133.250 eur z celkové dotace 642.750.

Čermák s Friedlem ve finále porazili dvakrát 6:4 Španěly Guillerma Garcíu-Lopeze a Fernanda Verdaska. Čermák na okruhu ATP vyhrál druhý turnaj za sebou, před týdnem společně s Pavlem Víznerem triumfoval rovněž na antuce ve švýcarském Gstaadu. Stejně jako Friedl má nyní na kontě patnáct deblových titulů.

Tenista ze třetí stovky Darcis vyhrál v Amersfoortu

Až 297. hráč světového žebříčku Steve Darcis překvapivě vyhrál turnaj v Amersfoortu. Belgický tenista, který se na nizozemské antuce prokousával do hlavní soutěže z kvalifikace, v dnešním finále porazil další překvapení turnaje Wernera Eschauera z Rakouska 6:1 a 7:6.

V Amersfoortu nechyběli tenisté elitní světové dvacítky Nikolaj Davyděnko, Michail Južnyj a Carlos Moya, ale po spoustě překvapení zvedl trofej nad hlavu neznámý Belgičan. Třiadvacetiletý tenista před začátkem turnaje odehrál na podnicích elitní kategorie ATP jen dva zápasy a oba prohrál.

Po vítězství nad třiatřicetiletým Rakušanem, pro něhož to rovněž byla první finálová účast, si odnese prémii 55.820 eur z celkové dotace 353.450. To je více než polovina toho, co si vydělal během čtyř let dosavadního působení v profesionálním tenise.

STUTTGART
Dvouhra - finále:
Nadal (2-Šp.) - Wawrinka (Švýc.) 6:4, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Čermák, Friedl (ČR) - García-Lopez, Verdasco (Šp.) 6:4, 6:4.
AMERSFOORT
Dvouhra - finále:
Darcis (Belg.) - Eschauer (Rak.) 6:1, 7:6 (7:1).
Čtyřhra - finále:
Brzezicki, Guzman (Arg.) - Haase, Wassen (Niz.) 6:2, 6:0.

Reklama

Související témata: