Hlavní obsah

Borg se po šesti letech vrací do veteránských soutěží

Tenisová legenda Björn Borg se po šestileté přestávce vrací na světové kurty. V 51 letech však pochopitelně nikoli do vrcholných soutěží, ale - podobně jako před nynější pauzou - na veteránské turnaje, kde ještě stále přitahuje pozornost mnoha příznivců. "Těším se, fyzicky se cítím velmi dobře," citoval Borga švédský večerník Expressen.

Foto: www.ur.se

Björn Borg v dobách největší slávy

Článek

Borg bude hrát na turnajích veteránského okruhu Blackrock Tour of Champions, které se konají po celém světě. Již v úterý nastoupí v portugalském Algarve. Vedle něj se na tomto turnaji představí i další slavní tenisté, například Pat Cash, Boris Becker, Goran Ivaniševič a John McEnroe.

"Björn je prapůvodní ´rocková hvězda´ světového tenisu a vypadá to, že je opravdu ve formě," komentoval Borgův návrat bývalý wimbledonský vítěz Cash.

Průběžné pořadí veteránského seriálu zatím s převahou vede Španěl Sergi Bruguera před Francouzem Henrim Lecontem. Oba jsou ovšem mladší než Borg, který v Algarve nastoupí ve skupině nejprve proti Thomasi Musterovi, dále se střetne s Andreasem Gomezem a Fernandem Meligenim.

Pozornost pamětníků i dalších tenisových fandů však budí hlavně souboje mezi Borgem a jeho někdejším velkým rivalem Johnem McEnroem, s nímž sehrál dvě slavná finále ve Wimbledonu v letech 1980 a 1981. Poprvé vyhrál po vyčerpávajícím pětisetovém souboji Borg, podruhé McEnroe, čímž ukončil Švédovu do té doby nevídanou sérii pěti wimbledonských vítězství po sobě. Až letos stejného výkonu dosáhl Švýcar Roger Federer.

Borg získal celkem 11 titulů z grandslamových turnajů a 61 vítězství na turnajích ATP. Se špičkovým tenisem se rozloučil v roce 1983 v pouhých 27 letech. V letech 1991-1993 se pak na turnaje ATP ještě pokoušel vrátit, avšak se svým vrcholovým comebackem neuspěl.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner