Hlavní obsah

Další elitní tenistka končí kariéru. Je čas splnit si nový sen, říká

Chce založit rodinu. Z kurtů tak odchází další bývalá elitní hráčka. Německá tenistka Anna-Lena Grönefeldová o ukončení kariéry informovala prostřednictvím sociálních sítí. „Jako malá holčička jsem měla sny. Jeden z nich jsem posledních osmnáct let žila. Teď je čas splnit si další,“ napsala dvojnásobná grandslamová vítězka ve smíšené čtyřhře na Twitter.

Foto: Profimedia.cz

Anna-Lena Grönefeldová.

Článek

Okruh WTA opouští další tenistka. Poté, co se s kariérou rozloučila úspěšná Slovenka Dominika Cibulková, tuto zprávu oznámila bývalá světová čtrnáctka. Anna-Lena Grönefeldová by totiž ráda ve svých čtyřiatřiceti letech založila rodinu. „Jako malá holčička jsem měla sny. Jeden z nich jsem posledních osmnáct let žila. Teď je čas splnit si další, mít rodinu,“ uvedla na sociálních sítích německá tenistka.

Grönefeldová během své kariéry získala ve dvouhře jeden titul, a to v roce 2006, kdy ovládla turnaj v Acapulku. V této sezoně zároveň zaznamenala i svůj největší úspěch na grandslamech, když si zahrála čtvrtfinále na French Open. Tituly sbírala hlavně ve čtyřhře. Těch má doma sedmnáct.

Dva nejcennější pak získala ve smíšené čtyřhře. Před deseti lety spolu s bahamským tenistou Markem Knowlesem vyhrála Wimbledon a opět let později pak po boku Francouze Jeana-Juliena Rojera slavila na French Open. Svou zemi také pravidelně reprezentovala ve Fed Cupu.

Letošní sezonu hrála už jen debly. S parťačkou Demi Schuursovou se jí díky pěti finálovým účastem podařilo kvalifikovat i na prestižní Turnaj mistryň. Tady se dostaly do semifinále. „Chci poděkovat všem, kteří při mně stáli celou dobu při všech mých vzestupech i pádech. Děkuji, že jste mě podporovali,“ dodala Grönefeldová.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner