Hlavní obsah

Olympiáda bez bývalé světové jedničky. Blíží se její odchod z kurtů?

Maria Šarapovová nepojede na olympijské hry do Tokia. Bývalá světová jednička se v době konání Her zúčastní ve Spojených státech amerických turnaje World Team Tennis. Pětinásobná grandslamová vítězka tímto rozhodnutím vyvolala spekulace, že se blíží její odchod do důchodu.

Foto: Sport.cz

Maria Šarapovová.

Článek

Své fanoušky překvapila. U jiných tímto krokem vyvolala spekulace, že se její tenisový důchod rychle blíží. Maria Šarapovová bude chybět příští rok na olympijských hrách v Tokiu. Ruská tenistka se rozhodla, že si v té době zahraje ve Spojených státech amerických turnaj World Team Tennis.

„Jsem nadšená, že si zase zahraju tento turnaj. Těším se na týmový formát soutěže,“ uvedla Šarapovová na webu tennisworldusa.org. Bývalá světová jednička si tento turnaj zahrála již v minulosti a vrátit se k němu rozhodla nejspíš i proto, že nemá jistou účast na olympijských hrách. V žebříčku jí totiž patří sto jednatřicáté místo.

Uplynulá sezona pětinásobné grandslamové vítězce nevyšla podle jejich představ. Kvůli zdravotním problémům odstoupila z několika turnajů. Poté šla s bolavým ramenem na operaci a opět nějakou dobu nemohla hrát. Když se však vrátila, nedařilo se jí a často nepřešla ani přes úvodní kolo.

Po US Open se opět zranila a na kurtech jsme ji už neviděli. Po zotavení začala spolupracovat s italským trenérem Riccardem Piattim, který dříve vedl Novaka Djokoviče, nebo Milose Raonice. „V posledních měsících jsme hodně pracovali. Maria je v pořádku a je připravená zase zaútočit,“ prohlásil kouč.

Reklama