Hlavní obsah

Ósakaová už zase mění kouče. Povede jí trenér bývalých světových jedniček

Tokio/Praha

Tenistka Naomi Ósakaová má nového trenéra. Letos už čtvrtého. Dvojnásobná grandslamová vítězka se tentokrát na spolupráci domluvila s hvězdným koučem Wimem Fissettem, který v minulosti trénoval třeba Victorii Azarenkovou, Angelique Kerberovou, nebo Simonu Halepovou.

Foto: Sport.cz

Naomi Ósakaová.

Článek

Bude mít tahle spolupráce delšího trvání? Nebo hvězdný kouč dostane brzy padáka jako jeho předchůdci? Naomi Ósakaová má už zase nového trenéra. Stal se jím Wim Fissette, který v minulosti přivedl ke grandslamovému titulu třeba bývalou světovou jedničku Angelique Kerberovou.

Ósakaovou letos na začátku sezony vedl Sascha Bajin. Japonská tenistka pod jeho vedením vyhrála Australian Open a usedla na tenisový trůn. Několik týdnů poté se však s Bajinem rozešla, protože podle svých slov už neměla radost z tenisu jako dříve. V březnu se jejím novým trenérem stal Jermaine Jenkins.

Pod jeho vedením se jí však nedařilo, jak by si představovala, nevyhrála ani jeden turnaj. Na French Open vypadla překvapivě ve třetím kole s Češkou Kateřinou Siniakovou, ve Wimbledonu nestačila v úvodním kole na Kazašku Julii Putincevovou a na US Open, kde obhajovala titul, ji v osmifinále zastavila Švýcarka Belinda Bencicová.

To Ósakaovou přimělo k další trenérské výměně. Po US Open se jí ujal její otec Leonard Francois. S ním se zvedla a vyhrála dva tituly, v Ósace a Pekingu. Do nadcházející sezony, v níž bude hned na začátku obhajovat grandslamový titul, už však chtěla mít vedle sebe někoho zkušenějšího. A tak se domluvila s Fissettem.

Reklama

Související témata: