Hlavní obsah

Nechtěla jsem to nikomu říkat. Tenisová hvězda se svěřila s nečekanou tragédií

Adelaide/Praha

Do nové sezony vstupovala s velkou bolestí na srdci. Až na turnaji v australském Adelaide se dvanáctá tenistka světa Aryna Sabalenková svěřila hloučku novinářů, že se stále vzpamatovává z náhlého úmrtí svého otce, který zemřel v listopadu v pouhých 43 letech.

Foto: Profimedia.cz

Běloruska Aryna Sabalenková na turnaji v Adelaide.

Článek

Běloruská hvězda, která na konci sezony ovládla malý Turnaji mistryň (Elite Trophy) v Ču-chaji či čtyřhru na US Open, na začátku roku překvapivě podlehla už ve druhém kole v Šen-čenu Kristýně Plíškové, v Adelaide už ale vyřadila Tchajwanku Sie Šu-wej i Američanku Peraovou a může se těšit na bitvu s nasazenou dvojkou Simonou Halepovou.

Ještě předtím se ale rozpovídala o bolestné ztrátě, která ji zasáhla. „Vůbec jsme to nečekali, bylo mu (otci) jen 43 let. Nechtěla jsem to ani nikomu říkat, ale myslím, že to by to možná lidé měli vědět," řekla novinářům.

Nasednout na letadlo a vyrazit na start sezony do dalekých končin pro ni nebylo vůbec jednoduché. „V přípravě to bylo hodně mentálně náročné. Situace byla těžká pro celou rodinu. Věděla jsem, že ji nemůžu opustit, pak ale nastal čas, když už jsem potřebovala pryč. Ze zápasů jsem nebyla nijak nadšená. Odletěla jsem jen proto, že jsem musela," vyprávěla 21letá urostlá ranařka.

Vydařený konec sezony korunovaný obhajobou titulu ve Wu-chanu se rychle proměnil ve smutek a truchlení.

Právě otec přivedl rodačku z Minsku v jejích šesti letech poprvé na kurty. „Teď se snažím hlavně bojovat, protože otec chtěl, abych jednou byla světovou jedničkou. Dělám to tedy i pro něj, pomáhá mi to, abych byla teď silná," dodala Sabalenková.

Běloruska je nyní v Austrálii jen se svým sparingpartnerem, protože s koučem a bývalým elitním hráčem Dmitrijem Tursunovem spolupráci ukončila.

Reklama

  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová