Hlavní obsah

Murray kvůli pomalé rekonvalescenci odložil vstup do sezony

Britský tenista Andy Murray odložil ze zdravotních důvodů vstup do letošní sezony o dalších několik týdnů. Trojnásobný grandslamový šampion už v prosinci oznámil, že vynechá Australian Open kvůli potížím se zhmožděnou kostí, které vznikly v důsledku loňské druhé operace kyčle. Na okruh se hodlal vrátit začátkem února v Montpellier, to ale nyní vyloučil.

Foto: Muller Marc, ČTK

Britský tenista Andy Murray.

Článek

"Zhmožděnina se hojí déle, než jsem původně čekal, takže v únoru nebudu hrát v Montpellier ani v Rotterdamu," řekl dvaatřicetiletý Skot BBC. "Nechci nic uspěchat nebo si dávat na vyléčení nějaký termín. Budu naslouchat svému tělu a na kurty se vrátím, až bude správný čas," dodal.

Murray se vloni po Australian Open, kde se kvůli bolestem kyčle loučil v slzách, rozhodl pro další operaci a v červnu znovu nastartoval kariéru. Návrat ozdobil tituly ve čtyřhře i dvouhře a od ITF si vysloužil ocenění za comeback roku.

Na kurtu se naposledy představil na listopadovém finálovém turnaji Davisova poháru, pak ho ale začaly znovu trápit zdravotní problémy. Sezonu chtěl původně zahájit 2. února v Montpellier a pokračovat o týden později v Rotterdamu.

Reklama