Hlavní obsah

Australian Open se baví: Naprostý výprodej! Kyrgios hodil fanouškům netradiční artefakt

Melbourne/Praha

Fanoušci ho milují. Nebo nenávidí. Nick Kyrgios v každém případě nenudí. Přesvědčit se o tom mohou pořadatelé i diváci prakticky na každém turnaji, kde se horkokrevný tenista objeví. Australian Open není výjimkou. Čtyřiadvacetiletý bouřlivák naposledy zaujal trošku netradičním gestem, když po svém vítězném mači prvního kola s Italem Sonegou oslavil postup mimo jiné i tím, že mezi nadšené příznivce hodil i slupku od banánu.

Foto: Issei Kato, Reuters

Nick Kyrgios si zajistil postup do druhého kola Australian Open.

Článek

Neměl to úplně jednoduché. Nick Kyrgios vyfasoval v prvním kole Australian Open 53. hráče světa Lorenza Sonegu. Bojovného soupeře sice přetlačil ve třech setech, na výhru 6:2, 7:6, 7:6 se však dost nadřel.

A tak není divu, že měl z postupu velkou radost. Nadšené domácí fandy, kteří svého hrdinu usilovně hnali za postupem, odměnil po zápase prakticky vším, co měl po ruce. Do hlediště tak letěl ručník, tenisáky a v neposlední řadě i banánová slupka. Nutno říct, že divák, který netradiční artefakt zachytil, měl rozhodně radost.

Specifická zásilka zaujala i jednoho z novinářů, který se na daný moment zeptal. „To nemáte nic lepšího, na co se zeptat? To fakt myslíte vážně? Další otázka,“ odpálkoval žurnalistu Australan.

Po svém popsala Kyrgiosův „dar“ fanouškům bývalá světová jednička Jim Courier. „Prostě potřeboval uklidit lavičku předtím, než půjde udělat rozhovor s Johnem McEnroem. Naprostý výprodej všeho,“ říkal s nadsázkou Američan.

Kyrgios se však do srdcí domácích fanoušků zapsal i maximální propagací řady charitativních akcí, kterými se snaží pomoci získat finance pro rozsáhlými požáry devastovanou Austrálii.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 4 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 4 : 3 probíhá Živě
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík