Hlavní obsah

Legendy spojí síly, aby pomohly dětem v Africe. Padne i tenisový divácký rekord?

Kapské Město/Praha

Semifinálová porážka na nedávném Australian Open už je zapomenuta a legendární tenista se chystá na novou výzvu. Tou je vybrat co nejvíce peněz pro děti v Africe. Rogeru Federerovi má k tomu pomoci charitativní utkání proti Rafaelu Nadalovi, které se uskuteční již tento pátek v Jihoafrické republice. Padne na stadionu pro 55 000 lidí i divácký rekord?

Foto: Sport.cz

Roger Federer a Rafael Nadal (archivní foto)

Článek

Hrál už téměř všude. Ale přeci jen je jedno místo, kde ještě nehrál a rád by tady své tenisové umění předvedl. Teď se Rogeru Federerovi jeho přání vyplní. Již tento pátek se představí v Jihoafrické republice, kde se narodila jeho matka, a sehraje tady charitativní utkání, jehož výtěžek půjde na vzdělávání dětí v Africe.

Soupeřem legendy bude jeho velký rival, fenomenální Španěl Rafael Nadal. Zápas se uskuteční v Kapském Městě na fotbalovém stadionu, který má kapacitu 55 000. Pokud by se pořadatelům podařilo vyprodat vstupenky, mohl by tak padnout i divácký tenisový rekord.

Ten byl vytvořen minulý rok v listopadu při exhibici Federera s Alexanderem Zverevem, tehdy na ně v Mexiku dorazilo 42 517 diváků. „Budu hrát v rodné zemi své matky proti svému největšímu soupeři a kamarádovi Rafovi Nadalovi. Jsem si jistý, že to pro mě bude výjimečný zážitek,“ uvedl Federer na webu ATP.

„Sdílíme spolu oba nejen lásku k tenisu, ale také rádi pomáháme. Díky výtěžku zajistíme dalším dětem vzdělání a lepší vstup do života,“ vysvětloval dvacetinásobný grandslamový vítěz. Těší se i antukový král. „S Rogerem jsme už zažili spoustu úžasných okamžiků jak na kurtu, tak mimo něj. Jsem nadšený, že naším zápasem pomůžeme dětem. Jsem v této oblasti poprvé, takže se už nemůžu dočkat, až mě tady Roger provede. Bude to zábava,“ dodal Nadal.

Federer s Nadalem by si měli zahrát i čtyřhru. Avšak každý na jiné straně kurtu. Dvojici s Federerem by měl vytvořit Bill Gates a s Nadalem jihoafrický komik Trevor Noah. „Ahoj Rogere, ty si chceš s Billem Gatesem zahrát proti mně a Rafovi čtyřhru? Dobře. Přijímáme vaši výzvu, ale připravte se na to, že publikum bude na naší straně,“ uvedl Noah na Twitteru.

Reklama