Hlavní obsah

Hvězdné tenistky se představily v netradiční roli. Jejich modely obdivovali na prestižní přehlídce

New York/Praha

Móda ji vždy hodně zajímala. Teď si splnila velké přání. Naomi Ósakaová už není jen hvězdnou tenistkou, ale také módní návrhářkou. Svou první kolekci představila tento týden na prestižní akci v New Yorku. A nebyla jedinou tenistkou, která tady předvede své umění, diváci budou moci shlédnout modely, které navrhla další grandslamová vítězka Serena Williamsová.

Foto: Profimedia.cz

Naomi Ósakaová během módní přehlídky.

Článek

Naomi Ósakaová si splnila další velké přání. Nejen, že je bývalou světovou jedničkou a dvojnásobnou grandslamovou vítězkou, daří se jí i v oblasti módy. Když jela na turnaje autem, vytvořila vzadu na sedačce několik návrhů šatů, které ve spolupráci s japonskou designérkou Hanako Maedaovou představila tento týden na prestiží akci New York Fashion Week.

„Je to neskutečné, když návrhy, které jsme nakreslily s mou sestrou, jsou teď na přehlídkovém mole v New Yorku. Děkuji všem,“ uvedla Ósakaová na webu WTA. „Vznikly, když jsme jely na turnaje autem. Brala jsem si s sebou skicák, aby cesta rychleji ubíhala,“ dodala desátá hráčka světa, která se podle svých slov při kreslení nechává inspirovat japonskými tradicemi a šaty pak doplňuje ozdobami, třásněmi, volánky.

Ósakaová však není jedinou tenistkou, která se zde představila jako módní návrhářka. Po loňském úspěchu tady svou novou kolekci oblečení bude prezentovat i Serena Williamsová. Třiadvacetinásobná grandslamová vítězka se věnuje módě již několik let a vytváří nejen sportovní oblečení, ale i módu na večer.

Americká tenistka se netají tím, že své modely navrhuje tak, aby byly snadno nositelné, aby zdůrazňovaly ženskost a byly i cenově dostupné. S tímto oblečením zatím sklízí úspěch, avšak bouřlivé reakce vyvolává svými outfity, které si bere na grandslamy. Asi každý si vzpomene na její upnutý kočičí oblek, šaty baletky, nebo zelený overal.

Reklama

Související témata: