Hlavní obsah

Linetteová - Küngová 6:3, 6:2Tenistka Linetteová v Thajsku získala druhý titul na WTA Tour, v Petrohradu slaví Bertensová

Hua Hin
Aktualizováno

Polská tenistka Magda Linetteová porazila ve finále turnaje v Hua Hinu Leonii Küngovou ze Švýcarska 6:3, 6:2 a získala druhý titul na okruhu WTA. Pátá nasazená hráčka potvrdila roli favoritky a ukončila nečekané tažení devatenáctileté soupeřky ze třetí stovky žebříčku, jež prošla do rozhodujícího duelu až z kvalifikace a cestou vyřadila tři nasazené hráčky. Nizozemská tenistka Kiki Bertensová po roce znovu vyhrála turnaj v Petrohradu. Ve finále porazila 6:1 a 6:3 Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu. Francouz Monfils pak ve finále v Rotterdamu porazil po setech 6:2, 6:4 Felixe Augera-Aliassimea z Kanady a na nizozemském turnaji obhájil titul. Nor Casper Ruud vyhrál na antuce v Buenos Aires poprvé turnaj ATP. Portugalce Pedra Sousu porazil 6:1, 6:4.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Nizozemská tenistka Kiki Bertensová po roce znovu vyhrála turnaj v Petrohradu.

Článek

Osmadvacetiletá Linetteová, 42. hráčka žebříčku, hrála třetí finále během půl roku. V srpnu slavila coby kvalifikantka titul v Bronxu, v září pak na Korea Open hladce podlehla Karolíně Muchové.

V Thajsku nyní poslední zápas kontrolovala, proti švýcarské finálové debutantce odvrátila jediný brejkbol a sama třikrát prolomila soupeřčino podání.

Rozjetý Monfils obhájil titul

Francouzský tenista Gaël Monfils ve finále v Rotterdamu porazil 6:2, 6:4 Felixe Augera-Aliassimea z Kanady a na nizozemském turnaji obhájil titul. Třetí nasazený hráč navíc navázal na týden starý triumf z Montpellieru.

Monfils měl nakročeno ke snadnému vítězství, ale Auger-Aliassime se ve druhé sadě za stavu 1:5 ještě dokázal vrátit do zápasu. Devatenáctiletý Kanaďan odvrátil čtyři mečboly a snížil na 4:5, ale Monfils další drama nepřipustil a při vlastním podání rozhodl.

Třiatřicetiletý Monfils v Rotterdamu navázal na loňský triumf a celkově si připsal desátý titul v kariéře. Letos na okruhu ATP zvítězil už podruhé, před týdnem v Montpellieru si ve finále poradil rovněž s kanadským soupeřem Vaskem Pospisilem.

Turnaj žen v Hua Hinu v Thajsku (tvrdý povrch, dotace 275 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Linetteová (5-Pol.) - Küngová (Švýc.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Rodionovová, Sandersová (4-Austr.) - Haasová, Perezová (Rak./Austr.) 6:3, 6:3.
Turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 848 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Bertensová (2-Niz.) - Rybakinová (8-Kaz.) 6:1, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Aojamaová, Šibaharaová (1-Jap.) - Christianová, Guarachiová (USA/Chile) 4:6, 6:0, 10:3.
Turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch, dotace 2,155.295 eur):
Dvouhra - finále:
Monfils (3-Fr.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6:2, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Herbert, Mahut (2-Fr.) - Kontinen, Struff (Fin./Něm.) 7:6 (7:5), 4:6, 10:7.
Turnaj mužů v Buenos Aires (antuka, dotace 696 280 dolarů):
Dvouhra - finále:
Ruud (8-Nor.) - P. Sousa (Portug.) 6:1, 6:4.
Tenisový turnaj mužů v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 804.180 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Inglot, Kúreší (Brit./Pák.) - Johnson, Opelka (USA) 7:6 (7:5), 7:6 (8:6).

Reklama

Související témata: