Hlavní obsah

Srbští tenisté porazili v Hopmanově poháru Tchaj-wan

PERTH

Nejvýše nasazené Srbsko vstoupilo do Hopmanova poháru v Perthu nedělním vítězstvím 3:0 nad tenisty Tchaj-wanu. Asijský outsider však statečně vzdoroval, až 110. hráč světového žebříčku Lu Yen-hsun vyhrál nad Novakem Djokovičem set, další sadu pak Djokovič s Jelenou Jankovičovou ztratili v závěrečné smíšené čtyřhře.

Článek

Výkon tchaj-wanské soupeřky Hsieh Su-wei, jež hraje převážně na turnajích nižší kategorie ITF, ocenila také Jankovičová. Často chybující světová trojka zvítězila v prvním utkání po listopadové operaci nosu a dvouměsíční pauze dvakrát 6:4. "S tím, jak jsem hrála, rozhodně nejsem spokojená, ale snad se do toho zase brzy dostanu," prohlásila srbská tenistka.

V druhém zápase zápase skupiny A porazili Francouzi Argentinu 2:1, přičemž o výhře dvojice Tatiana Golovinová, Arnaud Clément rozhodla až čtyřhra. Do Perthu už po chřipce dorazila také Serena Williamsová, která v pondělním duelu proti českým tenistům nahradí v americkém týmu Meghann Shaughnessyovou.

Výsledky Hopmanova poháru - skupina A:
Srbsko - Tchaj-wan 3:0
Jankovičová - Hsieh Su-wei 6:4, 6:4, Djokovič - Lu Yen-hsun 7:5, 2:6, 6:3, Jankovičová, Djokovič - Hsieh Su-wei, Lu Yen-hsun 3:6, 6:2, 10:8.
Francie - Argentina 2:1
Golovinová - Dulková 6:4, 6:3, Clément - Chela 3:6, 1:6, Golovinová, Clément - Dulková, Chela 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata:
  6 : 6 Kosťuková - Vondroušová 6 : 6 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články