Hlavní obsah

Williamsová zahájí proti Česku ostrou přípravu na Australian Open

Serena Williamsová podle předpokladů naskočí dodatečně do Hopmanova poháru a v pondělí bude soupeřkou českých tenistů. Světová sedmička se dnes připojila k týmu Spojených států amerických po opožděném příjezdu do Perthu kvůli střevní chřipce a nahradila Meghann Shaughnessyovou, jež ji při její indispozici úspěšně zastoupila v prvním duelu proti Indii.

Článek

Williamsová je i přes únavu po příletu nesmírně motivovaná, protože soutěž smíšených družstev považuje za důležitou součást přípravy na obhajobu titulu na Australian Open. "Tady má člověk zaručenou zápasovou praxi, před Australian Open je to ideální příprava," těšila se Williamsová po tréninku, na kterém se místním médiím zdála být ve špičkové formě.

Na vlastní kůži dostane možnost to jako první poznat Lucie Šafářová, která bude její premiérovou soupeřkou v nové sezóně. "Hrály jsme spolu vloni v Hobartu a byl to extrémně těžký zápas," zavzpomínala Američanka na duel, který pro sebe rozhodla až v tie-breaku třetí sady. "Je to dobrá hráčka a já budu muset být dobře připravená," dodala.

Do Austrálie prý Williamsová přijela Hopman Cup vyhrát. Před prvním grandslamem sezóny, který začne 14. ledna, si pak chce odpočinout, přičemž stejnou přípravu zvolila už v roce 2003, kdy v Hopman Cupu i Australian Open rovněž triumfovala.

Zato v minulé sezóně v generálce na melbournský turnaj neprošla v Hobartu přes čtvrtfinále, přesto pak slavila osmé grandslamové prvenství. "Nikdy nehraju ráda týden před grandslamem. A speciálně teď jako obhájkyně titulu. Chci se ujistit, že jsem pro to udělala všechno," řekla.

Reklama