Hlavní obsah

Čeští tenisté s nemocným Berdychem prohráli v Hopman Cupu s USA

PERTH

Čeští tenisté prohráli i druhý zápas na Hopmanově poháru, když vinou nemoci Tomáše Berdycha v pondělí nemohli dokončit duel s favorizovanými Američany.

Článek

Nejprve Lucie Šafářová podlehla 1:2 na sety Sereně Williamsové, potom český pár nastoupil po dohodě nejprve ke smíšené čtyřhře ve víře, že se Berdychův stav do dvouhry zlepší, ale v prvním setu neuhráli ani bod a zápas skrečovali. Dvouhru proti Mardymu Fishovi musel Berdych kvůli neustupujícím žaludečním potížím vzdát docela. "Musím se za dnešek omluvit, ale necítím se dobře," pronesl Berdych před novináři v Perthu.

Jeho přítelkyně Šafářová před tím statečně vzdorovala úřadující šampionce Australian Open, třebaže v první sadě utrpěla kanára. Druhou rozhodla pro sebe rovněž hladce v poměru 6:2. V zápase nakonec doplatila na množství dvojchyb, dopustila se hned sedmi, přičemž tou poslední nabídla Williamsové brejkbol za stavu 5:5 v rozhodujícím setu a Američanka šanci využila.

Třetí set přitom měla mnohem lépe rozehraný česká tenistka. Sebrala soupeřce podání, při vlastním servisu vedla 4:2 a k dalšímu bodu jí chyběl jediný míč. Williamsové se přesto podařilo game rozhodnout pro sebe a výsledek otočit. "V pravý čas jsem se dokázala dostat ke svojí hře. Za to jsem ráda. Ale jinak jsem neměla pocit, že hraju zrovna dobře, špatně jsem se pohybovala," uvedla Williamsová, jež do dějiště dorazila po nemoci až v neděli.

Tým USA v sobotu ještě bez Williamsové porazil Indii a po druhé výhře je na nejlepší cestě postoupit do finále, kam se probojuje jen vítěz skupiny. Američané se o prvenství utkají s Austrálií, český tým je už po dvou porážkách bez šance a ve čtvrtek jej čeká duel s Indií.

Výsledek - skupina B:
USA - ČR 3:0
S. Williamsová - Šafářová 6:0, 2:6, 7:5; S. Williamsová, Fish - Šafářová, Berdych 6:0, skreč; Fish - Berdych bez boje.

Reklama