Hlavní obsah

Hraju jen pro peníze, šokoval svou upřímností tenisový talent

Umí fanoušky oslnit famózními parádičkami i šokovat svým chováním. Řeč však není o bouřlivákovi Nicku Kyrgiosovi, ale o dalším kontroverzním tenistovi. Alexandr Bublik sice patří k velkým tenisovým talentům, avšak jak prohlásil, vše dělá jen pro peníze. „Nesnáším tenis,“ přiznal na rovinu dvaadvacetiletý Kazach.

Foto: Sport.cz

Alexandr Bublik.

Článek

Jsou hráči, kteří o tenisu hovoří jako o své velké vášni. Najdou se ale tací, kteří upřímně řeknou, že tenis nenávidí, a že hrají jen kvůli penězům. Takový je i Alexandr Bublik. Dvaadvacetiletý Kazach je stále častěji srovnáván s Nickem Kyrgiosem. Australský bouřlivák umí překvapit svými famózními údery, netají se ale tím, že ho tenis někdy nebaví, a tak zápas jen odchodí.

Bublik je na tom dost podobně. Patří k velkým nadějím, avšak hra mu nepřináší žádné potěšení. „Nesnáším tenis,“ prozradil pětapadesátý hráč světa francouzskému L´Équipe během turnaje v Marseille, kde vyhrál v osmifinále nad Benoitem Pairem. „Nesnáším ho celým svým srdcem. Nenávidím každý den, kdy musím hrát,“ prohlásil upřímně dál.

„Hraju jen pro peníze. Kdyby se o žádné nehrálo, okamžitě bych s tenisem přestal,“ dodal s tím, co ho na tenise štve. „Být profesionálem je obtížné. Musíte hrát i s bolestí, musíte odpovídat na otázky, když prohrajete. To je ta část tenisu, kterou nesnáším,“ vysvětloval Bublik, který si na letošním Australian Open zahrál semifinále čtyřhry.

Spolu se svým krajanem Michailem Kukuškinem v něm ale nestačil na pozdější vítěze turnaje Američana Rajeeva Rama s Britem Joem Salisburym. Ve dvouhře letos Bublik odehrál zatím šest turnajů, na čtyřech z nich se dostal do osmifinále a nyní je ve Francii ve čtvrtfinále. Jen na Australian Open vypadl už v úvodním kole.

Reklama