Hlavní obsah

Sabalenková - Kvitová 6:3, 6:3Kvitová na titul nedosáhla! Ve finále ji utloukla běloruská ranařka

Dauhá/Acapulco
Aktualizováno

Česká tenistka Petra Kvitová na titul z turnaje v Dauhá nedosáhla. Ve finále podlehla Bělorusce Aryně Sabalenkové dvakrát 3:6. Nezopakovala tak svůj triumf z roku 2018 a nevyšel jí útok na návrat do elitní desítky.

Kvitová ve finále v Dauhá prohrála se SabalenkovouVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

V pondělním vydání žebříčku dvouhry WTA klesne devětadvacetiletá česká hráčka z 11. na 12. místo, předstihne ji její finálová přemožitelka Sabalenková.

Jednadvacetiletá Sabalenková se do míčů opírala vší silou a dvojnásobnou wimbledonskou vítězku přehrávala. Kvitová se jen výjimečně dostala ke svým vítězným úderům a skoro vůbec neměla šanci při podání soupeřky, v první sadě při něm získala pouze šest fiftýnů.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Běloruska Aryna Sabalenková během finále turnaje v Dauhá.

V úvodním setu přišla Kvitová o podání ve čtvrté hře a jediná šancese jí naskytla v úvodu druhé sady. Za stavu 2:1 měla pět brejkbolů, ale v desetiminutovém gamu ani jednou neuspěla a Běloruska hru uzavřela dvěma esy.

Za stavu 3:3 odešla Kvitová s fyzioterapeutkou do šatny na ošetření a po návratu už nezískala ani hru. Sabalenkové vycházelo všechno - třeba return, který olízl lajnu a znamenal mečbol. Kvitová dokázala tři mečboly odvrátit, ale pak se od ní štěstí odvrátilo. Dvakrát pomohla Sabalenkové páska a duel za hodinu a čtvrt skončil.

Kvitová hrála 37. finále a teprve podesáté odešla poražena. Naposledy získala titul loni na antuce v hale ve Stuttgartu.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová ve finále turnaje v Dauhá.

Kvitová má 27 titulů stejně jako Hana Mandlíková a Argentinka Gabriela Sabatiniová a dělí se s nimi o 20. místo v historickém pořadí. Vede bývalá světová jednička Martina Navrátilová, která vybojovala ve dvouhře 167 vavřínů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová vyřadila na turnaji v Dauhá světovou jedničku.Video: sntv

Překvapivé tažení Zarazúové skončilo

Překvapivé tažení dvaadvacetileté tenistky Renaty Zarazúové na turnaji v Acapulcu skončilo v semifinále. Domácí hráčka prohrála dvakrát 3:6 s Leylah Fernandezovou z Kanady, která si tak poprvé v kariéře zahraje o titul. Její soupeřkou bude sedmá nasazená Heather Watsonová z Velké Británie.

V soutěži mužů potvrdil roli favorita Španěl Rafael Nadal a v semifinále porazil 6:3 a 6:2 Grigora Dimitrova z Bulharska. Druhý hráč světa ve finále nastoupí proti nenasazenému Tayloru Fritzovi z USA a bude usilovat o třetí titul z mexického turnaje v kariéře a první v probíhající sezoně.

"Mám radost, porazil jednoho z nejlepších hráčů světa a dobrého kamaráda," řekl Nadal, který proti Fritzovi nastoupí poprvé v kariéře. "Je ve formě, má dobrý servis a skvělé rány od základní čáry. Bude to těžký zápas," přidal devatenáctinásobný grandslamový vítěz, který v Acapulcu získal titul už v letech 2005 a 2013.

Foto: Rebecca Blackwell, ČTK/AP

Španěl Rafael Nadal porazil Bulhara Dimitrova 2:0 na sety.

Jízdu Mexičanky překazila sedmnáctiletá Kanaďanka

Zarazúová si jako první mexická tenistka po 27 letech zahrála na okruhu WTA semifinále, další milník už však až 270. hráčka světa nepřidala. Teprve sedmnáctileté Fernandezové, která rovněž jako její soupeřka prošla do hlavní části turnaje z kvalifikace, podlehla za hodinu a půl.

Foto: Rebecca Blackwell, ČTK/AP

Teprve sedmnáctiletá Kanaďanka Fernandezová postoupila do finále turnaje v Acapulcu.

"Věděla jsem, že fanoušci mi přát nebudou, ale i tak mi dali spoustu energie. Bylo super, jak fandili, jak to prožívali a že jich přišlo tolik," uvedla Fernandezová, které ve světovém žebříčku patří 190. příčka a před turnajem v Acapulcu na okruhu WTA nikdy neprošla do čtvrtfinále.

Djokovič vyhrál popáté turnaj v Dubaji

Srbský tenista Novak Djokovič vyhrál popáté turnaj v Dubaji. Světová jednička ve finále zdolala 6:3, 6:4 Řeka Stefanose Tsitsipase a uspěla i osmnáctém duelu sezony.

Dvaatřicetiletý Djokovič musel na cestě za 79. titulem kariéry v semifinále proti Francouzi Gaëlu Monfilsovi odvracet tři mečboly, dnes ale podobné drama nepřipustil. Šestému hráči světa Tsitsipasovi sice v druhém setu povolil brejk, sám ale vzal Řekovi servis třikrát a za 79 minut mohl slavit.

Bělehradský rodák Djokovič uspěl v Dubaji poprvé od roku 2013, kdy ve finále porazil Tomáše Berdycha. Předtím získal ve Spojených arabských emirátech tituly v letech 2009-2011. Letos ještě Djokovič nenašel přemožitele: nejprve pomohl Srbsku k triumfu na premiérovém ATP Cupu a poté poosmé ovládl Australian Open.

Jednadvacetiletý Tsitsipas nenavázal na titul z minulého týdne v Marseille a v Dubaji prohrál finále druhý rok po sobě. Loni tam nestačil na letos absentujícího Švýcara Rogera Federera.

DAUHÁ (tvrdý povrch, dotace 3 240 445 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kvitová (8-ČR) - Sabalenková (9-Běl.) 3:6, 3:6
ACAPULCO (tvrdý povrch)
Muži (dotace 2 000 845 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Dimitrov (7-Bulh.) 6:3, 6:2
Fritz (USA) - Isner (5-USA) 2:6, 7:5, 6:3.
Ženy (dotace 275 000 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Watsonová (7-Brit.) - Wang Si-jü (Čína) 6:4, 7:6 (8:6)
Fernandezová (Kan.) - Zarazúaová (Mex.) 6:3, 6:3.
DUBAJ (tvrdý povrch, dotace 2 950 420 dolarů):
Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Tsitsipas (2-Řec.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Venus, Peers (N. Zél./Austr.) - Marach, Klaasen (4-Rak./JAR) 6:3, 6:2.
SANTIAGO DE CHILE (antuka, dotace 674.730 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Carballés, Davidovich (Šp.) - Arevalo, O'Mara (2-Salv./Brit.) 7:6 (7:3), 6:1.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články