Hlavní obsah

Tenistka Muchová má nového trenéra

Tenistka Karolína Muchová má nového trenéra. Loňskou čtvrtfinalistku Wimbledonu připravuje David Kotyza. Aktuálně šestadvacátá hráčka světa s úspěšným koučem, který dovedl Petru Kvitovou ke dvěma wimbledonským titulům, hrají a seznamují se od pondělí na pražské Štvanici.

Foto: Sport.cz

Česká tenistka Karolína Muchová.

Článek

"Jsem hodně ráda, že byl David (Kotyza) volný, protože to se na začátku března nepoštěstí. Většinou jsou trenéři zadaní. Podle mě na mě zbyl jeden z nejkvalitnějších trenérů v Česku, takže jsem hodně šťastná," řekla Muchová novinářům.

"Její projev i její osobnost, kterou jsem poznal, mě utvrzují, že to může být hrozně zajímavá práce. A myslím, že ji budu dělat s velkou chutí," řekl Kotyza, který slavil s Kvitovou triumf na trávě v All England Clubu v letech 2011 a 2014.

Foto: Sport.cz

Vítězné gesto Karolíny Muchové po triumfu ve svém úvodním utkání na turnaji Elite Trophy.

Dvaapadesátiletý kouč rovněž spolupracoval i se světovými jedničkami Karolínou Plíškovou a Caroline Wozniackou z Dánska. Naposledy trénoval Barboru Strýcovou, která loni hrála semifinále Wimbledonu a vyhrála v Londýně čtyřhru.

"Vím, že dělal hodně s českejma holkama a vytáhl je úplně na vrchol. Je zkušený trenér, už má na kontě pár titulů a doufám, že i my najedeme na nějakou synchronizaci, půjde nám to spolu a že z něj taky vytáhnu úplně to nejvíc," řekla třiadvacetiletá olomoucká rodačka a dcera bývalého ligového fotbalisty Josefa Muchy.

Loni se Muchová propracovala do špičky. Začínala sezonu na 145. místě žebříčku a díky pestré a odvážné hře se posunula na dohled světové špičky. Hrála finále turnaje v Praze, o semifinále Wimbledonu a v Soulu získala první titul na WTA.

Foto: Sport.cz

Karolína Muchová na turnaji v Bronxu.

"Osobně si myslím, že může předvést víc. Ale nebude to hned," řekl Kotyza a dodal: "Není tajemstvím, že hraje strašně atraktivní tenis. To ale nemusí znamenat, že bude vždy úspěšná, protože někdy čísla hovoří jinak než divácký dojem, který je z jejího tenisu nadšený. Logicky přijde vlnka, chvilku si v sobě bude všechno zpracovávat, rozkoukávat se na tom vršku, ale já jí věřím, že z ní bude vynikající hráčka."

V letošní sezoně se Muchové tolik nedaří. Vypadla v Brisbane v prvním kole, na grandslamovém Australian Open ve druhém a prohlásila, že se trápí. Poté v půlce února ukončila spolupráci se slovenským koučem Emilem Miškem.

Foto: Sport.cz

Karolína Muchová vyhrála turnaj v Soulu.

"Nebylo to kvůli Australian Open, už to bylo delší dobu nahoru dolů, akorát jsem to rozsekla po Austrálii, protože jsem se už necítila dobře," řekla Muchová.

Ještě na nedávných turnajích v Dubaji a Dauhá byla bez trenéra a skončila v prvním a ve druhém kole. V sobotu odletí do USA na turnaje v Indian Wells a v Miami už s Kotyzou. "Jsem na sebe honě přísná a byla jsem trošku frustrovaná, ale teď to beru tak, že je potřeba se zlepšovat. To je to nejdůležitější," řekla Muchová.

Reklama

Související témata: