Hlavní obsah

Česká hvězda okouzlila. Strýcová si vysloužila hned dvě nominace v prestižních anketách

Praha

Hned ve dvou anketách Ženské tenisové asociace WTA figuruje světová dvojka v deblu Barbora Strýcová. Česká hvězda získala nominaci za své výkony v uplynulém měsíci v anketě o Nejlepší úder a spolu s parťačkou Sie Šu-wej bude podruhé za sebou usilovat o vítězství mezi deblistkami.

Foto: Profimedia.cz

Barbora Strýcová a Sie Šu-wej.

Článek

Barbora Strýcová minulý měsíc na kurtech zářila. Jejích fantastických výkonů si všimla i WTA, která českou hráčku ve svých tradičních anketách nominovala hned ve dvou kategoriích. Spolu se svou parťačkou Sie Šu-wej bude podruhé za sebou usilovat o vítězství o nejlepší deblový pár. Minulý měsíc na výhru nedosáhly, avšak teď patří k největším favoritkám, neboť vyhrály dva turnaje, v Dauhá a Dubaji.

Na turnaji v Dauhá pak světová dvojka v deblu předvedla famózní úder ve dvouhře. V úvodním kole proti Petře Martičové prohrála první set, avšak v tom druhém řádila a ve třetím předvedla parádičku, za kterou je nominována v kategorii Nejlepší úder. Strýcová nejprve doběhla dva kraťasy a poté svou soupeřku přelobovala.

Spolu s ní byly v této anketě ještě nominovány Belinda Bencicová, Magda Linetteová, Garbiňe Muguruzaová, Simona Halepová a Ons Džabúrová. V anketě o nejlepší hráčku budou fanoušci rozhodovat mezi vítězkou turnaje v Dubaji Halepovou, vítězkou v Petrohradu Kiki Bertensovou a vítězkou v Dauhá Arynou Sabalenkovou.

V anketě Průlom měsíce byly nominovány Kazaška Jelena Rybakinová, která se na turnajích v Petrohradu a Dubaji dostala až do finále, Švýcarka Leonie Küngová, která si zahrála v Hua Hinu finále, sedmnáctiletá Kanaďanka Leylah Fernandezová, která byla ve finále v Acapulku a Mexičanka Renata Zarazuová, která si v Acapulku zahrála poprvé v kariéře semifinále na okruhu WTA. Pro svou favoritku můžete hlasovat do nedělní šesté hodiny ranní na webu WTA.

Reklama

  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton