Hlavní obsah

Bouchardová, Andreescuová? Kdepak! Na kurtech teď řádí jejich talentovaná krajanka

Monterrey/Praha

Kanadě roste další tenisový talent. Po Eugenii Bouchardové a vítězce US Open Biance Andreescuové se na tenisové scéně objevila další odvážná teenagerka. Teprve sedmnáctiletá Leylah Fernandezová si letos už poradila s Belindou Bencicovou a nyní na turnaji v Monterrey vyřadila grandslamovou vítězkou Sloane Stephensovou.

Foto: Profimedia.cz

Leylah Fernandezová zářila už mezi juniorkami.

Článek

Loni ovládla juniorské French Open a pomalu se začala prosazovat na turnajích nižší kategorie, letos už řádí na okruhu WTA. Minulý týden se v Acapulcu dostala do finále a okamžitě se o ní začalo hovořit jako o jednom z největších talentů současnosti. Teď Leylah Fernandezová září v Monterrey, kde už je ve čtvrtfinále.

Stodvacátá hráčka světa si tady v úvodním kole poradila s bývalou hráčkou světové padesátky Stefanií Vögelovou a v osmifinále pak otočila duel proti grandslamové vítězce Sloane Stephensové. Americká tenistka vyhrála první set v tie-breaku, v tom druhém a třetím už však na kurtu dominovala kanadská teenagerka, která je oba získala poměrem 6:3.

„V úvodním setu jsem měla příležitosti, ale promarnila jsem je,“ přiznala Fernandezová na webu WTA. „Byla jsem nervózní. Stála jsem proti grandslamové vítězce a věděla jsem, že to nebude lehké,“ vysvětlovala s tím, že si říkala, že se musí uklidnit. „V těch dalších dvou jsem už ale byla klidnější a hrála s tím, že vyhraju,“ dodala senzace úvodu letošní sezony.

Fernandezová si letos zkusila už i atmosféru grandslamu. Na Australian Open se prokousala z kvalifikace, avšak v úvodním kole nestačila na Lauren Davisovou. Poté nastoupila ve Fed Cupu, kde si poradila s Belindou Bencicovou. V Acapulku pak poprvé v kariéře dokráčela až do finále turnaje WTA. V něm ji však udolala Heather Watsonová. Teď v Monterrey se hráčka, která mluví plynně anglicky, španělsky a francouzsky pokusí o další velký úspěch.

Reklama