Hlavní obsah

Královna es? Statistice zatím vládne letošní senzace, tři Češky jsou v nejlepší desítce

Praha

Královnou es byla několik let česká hvězda Karolína Plíšková. Jak je na tom světová trojka nyní? Vládne v této statistice opět tenistkám, nebo ji někdo na trůnu vystřídal? Ženská tenisová asociace WTA po dvou měsících letošní sezony zveřejnila žebříček hráček, které zatím nastřílely nejvíce es. V desítce nejlepších nechybí ani tři Češky.

Foto: Profimedia.cz

Jelena Rybakinová.

Článek

Je letošní senzací a vládne i hráčkám ve statistice es. Kazašské tenistce vyšel úvod sezony parádně. Jelena Rybakinová zatím odehrála šest turnajů, na čtyřech z nich se dostala až do finále a z jednoho odešla jako vítězka. Dvacetiletá Rybakinová v pětadvaceti zápasech nastřílela sto čtyřiačtyřicet es.

Druhou v pořadí je nyní Španělka Garbiňe Muguruzaová. Dvojnásobná grandslamová vítězka během dvaceti letošních utkání dala svým soupeřkám sto dvacet dva es. Třetí příčka patří tenistce Plíškové. Avšak nikoli Karolíně, ale její sestře Kristýně. Ta v sedmi zápasech nastřílela osmdesát es.

O jedno eso méně má na svém kontě nyní Australanka Ashleigh Bartyová. Ta jich tolik zvládla dát ve čtrnácti zápasech. Na další příčce pak najdeme Petru Kvitovou. Česká hvězda jich v patnácti utkáních nastřílela sedmdesát sedm. Šestá je Karolína Plíšková. Světová trojka jich v jedenácti zápasech zahrála sedmdesát šest.

Do nejlepší desítky se pak ještě vešla Němka Julia Görgesová se sedmdesáti esy v devíti zápasech, vítězka US Open a Australian Open Naomi Ósakaová se šedesáti sedmi esy v sedmi utkáních, Kiki Bertensová se stejným počtem, avšak ve třinácti zápasech a Běloruska Aryna Sabalenková s šedesáti čtyřmi esy v patnácti utkáních.

Reklama

Související témata: