Hlavní obsah

Další tenisová maminka hlásí návrat. Bulharská hvězda už trénuje

Praha

Další tenisová maminka se chystá na návrat. Po grandslamových vítězkách Sereně Williamsové, Sanie Mirzaové a Victorii Azarenkové se k tomuto kroku rozhodla hvězdná Bulharka. Cvetana Pironkovová se už podle svých slov pilně připravuje. „Tři měsíce intenzivně trénuji, abych mohla znovu profesionálně hrát,“ uvedla bývalá světová jednatřicítka na sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Cvetana Pironkovová.

Článek

Skloubit mateřství a tenis? Mnoho hvězdných hráček dokázalo, že to jde. A tak se ve šlépějích grandslamových vítězek Sereny Williamsové, Sanii Mirzaové, Victorie Azarenkové a Kateryny Bondarenkové rozhodla vydat další bývalá elitní tenistka. Cvetana Pironkovová se chystá na návrat.

Bývalá světová jednatřicítka se na tenisových kurtech zatím naposledy představila v roce 2017 ve Wimbledonu. Na jaře roku 2018 se jí narodil syn a bulharská tenistka nyní potvrdila, že už zase tráví čas na kurtech. „Tři měsíce intenzivně trénuji, abych mohla znovu profesionálně hrát,“ uvedla Pironkovová na sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Здравейте, скъпи приятели! Бих искала да споделя с вас една вълнуваща новина. От близо 3 месеца провеждам активна подготовка, с цел участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон. Не беше лесно да взема това решение, имайки предвид мащаба на предизвикателството. Все още има десетки въпросителни и неизвестни, с които е необходимо да се съобразя и справя, но това, което е най-важно, е че имам любовта и подкрепата на семейството си. Скоро ще споделя и кратка програма на първите турнири, на които планирам да участвам. Благодаря ви за вниманието и подкрепата, които ми дарявате вече повече от 15 години, означават наистина много. ❤️ ............................................................ Dear All, I would like to share an exciting news with you. For the past 3 months I have been intensively training, in order to compete at a professional level again. It wasn’t an easy deceison, considering the extend of the challenge. There are many circumstances that I need to take into account , but what matters the most is that I have the love and full support of my family. I will soon share with you a short schedule of the tournaments that I am planing to play. I would also like to thank everyone who has been supporting me throughout my tennis journey for the past 15 years. It truly means a lot and it is definitely a source of inspiration! ❤️

Příspěvek sdílený Tsvetana Pironkova (@tpironkova),Bře 11, 2020 v 9:43 PDT

„Nebylo to snadné rozhodnutí, protože je to obrovská výzva. Musela jsem vzít v úvahu mnoho okolností, ale nejdůležitější je, že mám plnou podporu mé rodiny,“ dodala dvaatřicetiletá hráčka s tím, že inspirací jsou pro ní i fanoušci, kteří jí během kariéry podporovali.

Během kariéry Pironkovová na okruhu WTA vyhrála jeden turnaj, a to v roce 2014 v Sydney. Na okruhu ITF vybojovala titulů šest. Na grandslamech se dostala nejdál do semifinále ve Wimbledonu, kde v roce 2010 senzačně vyřadila třeba hvězdnou Marion Bartoliovou, nebo bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou.

Reklama