Hlavní obsah

Deblová hvězda nenakupuje roušky ani respirátory. Jde na to jinak

Cali

Kolumbijský tenista Juan Sebastian Cabal, který to dotáhl na druhé místo světového žebříčku deblistů, se rozhodl také přispět na pomoc v boji s koronavirem. Na rozdíl od svých slavnějších singlových kolegů však využívá sociálních médií ke kampani, v níž oslovuje a získává peníze především na nákup potravin.

Foto: Sport.cz

Kolumbijský tenista Juan Sebastian Cabal se už také zapojil do pomoci s koronavirem.

Článek

Jiný kraj, jiný mrav. Zatímco v rozvinutých západních zemích lidé potřebují především roušky, respirátory a jiné ochranné pomůcky. V jiných státech jsou potřeba ještě základnější produkty - a na ty se zaměřil i chlapík, který pochází z Cali.

V kolumbijském městě pracuje mnoho lidí na ulici, a pokud by ve své činnosti nadále pokračovali, nejspíše by se v jihoamerické zemi nebezpečný vir hodně rychle rozšířil. Cabal se snaží najít peníze na nákup nejnutnějších potravin a především na jejich doručení právě do těchto chudých rodin. Cílem je právě to, aby lidé mohli zůstat doma a nemoc se dále nerozpínala.

"Nemůžeme jenom stát a koukat, jak zdravotnický personál, prodavačky v supermarketech nebo lékárnách, policisté a hasiči jednají, musíme se také přidat," hecuje vítěz Wimbledonu a US Open z roku 2019, ve kterém oba grandslamové vavříny slavil s krajanem Robertem Farahem.

"Víme, že velká část úspěchu v boji s pandemií je právě závislá na izolaci lidí, proto musíme právě pro ně zajistit jídlo a jeho dodávku," doplnil jeden z nejslavnějších kolumbijských sportovců.

O tom, jestli se i díky jeho kampani podaří zmírnit virový nárůst v Cali, nás přesvědčí až následující dny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články