Hlavní obsah

Prostějovský tenisový challenger žádá o přeložení

Prostějov

Tenisový challenger Moneta Czech Open v Prostějově by se i letos mohl hrát během druhého týdne Roland Garros. Pořadatelé jednají o přesunutí turnaje na přelom září a října, kdy se má letos netradičně hrát i antukový grandslam.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Český tenista Jiří Vesleý.

Článek

Tenisová sezona je aktuálně kvůli pandemii nového typu koronaviru zastavena do 7. června, což je den, kdy se původně mělo hrát finále Czech Open.

Francouzská tenisová federace už kvůli vynucené pauze vrchol antukové sezony přesunula na termín 20. září až 4. října. Pořadatelé prostějovského chalengeru jednají s vedením ATP o možnosti pořádat turnaj v druhém týdnu Roland Garros, a to od 27. září do 4. října.

"Chceme udržet tradici," řekla ČTK ředitelka turnaje Petra Černošková. Turnaj aktuálně dotovaný částkou sto tisíc eur se hraje během druhého týdne pařížského grandslamu dlouhodobě a často na Hanou přijížděli hráči, kteří vypadli z French Open v prvním týdnu.

"Naším cílem je turnaj uspořádat, ale záleží na okolnostech a celosvětové situaci. Dali jsme vedení ATP na vědomí, že areál máme připravený. Když dají týden dopředu vědět, jsme schopni akci uspořádat," konstatovala Černošková.

V původním termínu nebude ani ostravský challenger Prosperita Open, který se měl konat na přelomu dubna a května s dotací 46 600 eur. "Je ve hře přesunutí. Nemáme to úplně uzavřené, ale je to daleko a nejisté," řekl ředitel turnaje Václav Roubíček.

Kvůli koronaviru byl pro letošek v Česku zrušen turnaj okruhu WTA Prague Open ve Stromovce, který měl termín na přelomu dubna a května. Hrát se nebude ani na pražské Štvanici, kde měly v týdnu po ostravském turnaji být challenger mužů a turnaj ITF žen.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík